Flere end 700 lærere marcherede tirsdag gennem Ringe centrum op til rådhuset.

Ringe: Der var sat over 700 stole op i Midtfyns Fritidscenter tirsdag.

Det var dog ikke helt nok, da samtlige sæder plus lidt til var optagede, da formand for DLF, Anders Bondo Christensen omkring middag kom forbi hallen for at give de mange lockoutede lærere et energiboost med et par opmuntrende ord.

- Det er okay at blive træt. Det betyder ikke, at man er usolidarisk, at man bliver hjemme en enkelt dag. Men bliv ved med at kæmpe, sagde han fra talerstolen.

Det hjalp tilsyneladende, og hver en så ud til at tage godt imod formandens budskab, og alle klappede og hujede for fuld skrue i den småvarme hal.

I march ned til rådhuset

Siden trådte lærene udenfor med deres velkendte bannere og tog turen ned gennem byen i samlet flok for til sidst at ende ved rådhuset i Ringe.

Her sang de først slagsange og lyttede derefter på både formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm (SF) og borgmester Hans Jørgensen (S), som begge kom ud og sagde et par ord.

- Min tale kan koges ned til én sætning: Find et løsningsforslag, sagde Jakob Holm som opfordring til både lærerne som KL.

Læs mere i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende onsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
1
Lockout: Statsminister-statue blev både blind og døv

Lockout: Statsminister-statue blev både blind og døv

1
Lockout: 200 lærere bag ”frikvarter” på Torvet

Lockout: 200 lærere bag ”frikvarter” på Torvet

2
Ringe: Lærere gøglede og sang i protest mod lockout

Ringe: Lærere gøglede og sang i protest mod lockout