Carl Nielsen Skolen har valgt at sende deres elever i praktik allerede fra 6. klasse, og det er noget, som de andre skoler også bør gøre, hvis man spørger lærer Christopher Jensen.

Nørre Lyndelse: Tidligere var det sådan, at man først kunne komme i erhvervspraktik, når man nåede det højeste klassetrin i folkeskolen, men sådan er det ikke længere på Carl Nielsen-Skolen, hvor man har indført, at elever ned til 6. klasse kan komme ud og opleve den virkelige verden.

- Eleverne bliver mere bevidste over, hvad de kan bruge deres skolegang til, og det kan være med til at sætte skolegangen i perspektiv, når de allerede kommer praktik i 6. klasse, fortæller lærer Christopher Jensen.

Han anbefaler, at andre folkeskoler følger trop og tager udgangspunkt i de lokale eller forældrenes arbejdsplaser og netværk, så eleverne kan komme ud og få en oplevelse af, hvad det vil sige at gå på arbejde.

- Nogle af eleverne kommer helt sikkert hjem med en ny forståelse for arbejdslivet. Nogle får lov til at prøve kræfter med arbejde, som starter meget tidligt på dagen eller har skæve arbejdstider. Det er ikke målet, at de skal være afklaret med deres fremtid. Det hele handler om, at de skal have en god oplevelse, og det er noget, som vi vil blive ved med at dyrke, siger Christopher Jensen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Midtfynsk skole sender elever i praktik i 6. klasse

Midtfynsk skole sender elever i praktik i 6. klasse