Lægepar vil have nærhed til patienterne

Lægeparret Carsten Dyrehauge og Rikke Thrige har netop åbnet deres egen praksis i Gislev. De glæder sig ikke alene til at være sammen både privat og på arbejde, men også til at komme helt tæt på deres patienter i det lille lokalsamfund.
Foto: Mie Schärfe

Lægepar vil have nærhed til patienterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægteparret og lægeparret Carsten Dyrehauge og Rikke Thrige åbnede i går deres fælles lægepraksis i Gislev. Den har de overtaget efter den nu pensionerede læge, Mogens Leth-Larsen.

Og for dem var det ingen svær beslutning at slå sig ned i en lille by.

- Der er ingen af os, der har lyst til at arbejde i de der store lægehuse eller sundhedscentre. Vi er to sammen, og det er tilstrækkeligt til at dele erfaringer og sparre med hinanden, uden at der går for meget tid fra patienterne, forklarer Rikke Thrige.

Ingen ulemper

Hun kommer oprindeligt fra en lille by uden for Herning, mens Carsten Dyrehauge er vokset op i Gislev.

Ægteparret glæder sig til at arbejde sammen i en by, hvor de kommer i tæt kontakt med patienterne.

- Hvis vi for eksempel sad i Odense, ville vi ikke komme til at kende patienterne på samme måde. Og så glæder vi os rigtig meget til at arbejde sammen med hinanden. Jeg synes faktisk slet ikke, at der er nogen ulemper, fortæller Carsten Dyrehauge, der allerede har arbejdet i klinikken i et lille år.

Ægteparret mødte hinanden under deres studietid i Odense og blev gift for syv år siden. Sammen har de børnene Peter på otte år, Alma på seks år og Lasse på tre år.

- Vi har med vilje bosat os i Ringe i stedet for Gislev, så vi kan skille arbejdsliv og privatliv en lille smule ad. Det er mest for børnenes skyld, fortæller Rikke Thrige.

Både hun og Carsten Dyrehauge er overbeviste om, at de vil fungere godt sammen i klinikken.

- Vi håber selvfølgelig begge at få en bred vifte af patienter, både hvad angår aldersgrupper og køn. Men ellers at patienterne vælger den af os, de har det bedst med, understreger Rikke Thrige, der håber, at patienterne først og fremmest vil føle sig 100 procent trygge ved dem begge to.

Foreløbig skal de sidde i den gamle lægeklinik på Ørbækvej 23.

Men da de på sigt håber at få plads til både en sygeplejerske og en medicinstuderende, er de i gang med at restaurere en ejendom på Håndværkervej 7. Her flytter de ind omkring årsskiftet, hvis alt går efter planen.

Lægepar vil have nærhed til patienterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce