Lægeformand: Fortsat læger på landet


Lægeformand: Fortsat læger på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for lægerne i Faaborg-Midtfyn forsikrer, at han og kollegerne bliver i de mindre byer mange år endnu

FAABORG-MIDTFYN: - Borgerne i de mindre byer i Faaborg-Midtfyn Kommune behøver overhovedet ikke frygte, at deres lokale lægehus står for at blive nedlagt.

Den beroligende melding kommer fra læge Torsten Dilling fra Korinth Lægehus. Dilling er formand for de praktiserende læger i kommunen. Han er ærgerlig over, at udtalelser fra kommunens sundhedschef Sten Dokkedal kan tolkes anderledes.

Udtalelserne blev fremsat i Fyens Stiftstidende i tirsdags.

- Dokkedal refererer til den praksisplan, som Region Syddanmark har fået udarbejdet. Men det er en teoretisk skrivebordsplan, som heldigvis ikke afspejler virkeligheden, siger Torsten Dilling.

Tallene er forkerte

Af planen fremgår det blandt andet, at omkring 41 procent af alle læger i kommunen vil gå på pension inden udgangen af år 2012.

- Det passer slet ikke. Tallet vil være maksimalt 25 procent, og meldingerne om, at mange af lægehusene i de mindre samfund forsvinder, så lægerne koncentreres i først og fremmest Faaborg og Ringe holder heller ikke, understreger Torsten Dilling.

Ifølge ham er hovedparten af lægerne langt fra 60-års alderen.

- Der har været tilsvarende oplysninger fremme før, og hver gang komme patienterne og spørger bekymret, om vi nu skal lukke. Det skal vi ikke de første ti år i hvert fald, siger formanden for de praktiserende læger.

Ikke længere til lægen

Planens forudsigelser om, at mange enkeltmandspraksiser vil forsvinde og lægerne søge mod de store byer, er også misvisende, siger han.

- Jeg har kendskab til en enkelt solo-praksis, som sandsynligvis lukker, når lægen stopper, men den ligger i Faaborg, og derfor er det noget vrøvl, at borgerne får længere til lægen. Her findes jo andre læger lige i nærheden, forklarer Torsten Dilling.

Han skal i løbet af kort tid til et kontaktudvalgsmøde med sundhedschefen, og her vil han endnu engang gøre opmærksom på, at han finder planen ubrugelig.

Lægeformand: Fortsat læger på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce