Lad os få en stillevej


Lad os få en stillevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Claus Lopdrup Assensvej 40, Faaborg

I starten i 1900-tallet, hvor store dele af husene på Kildetoften og det første stykke af Assensvej blev bygget, var det en indfaldsvej til byen/havnen. I den tid foregik varetransporten ofte med hestevogn og først i 1920 afløste de første varebiler disse.

Belastningen fra disse transporter var selvsagt ikke stor, idet hastigheden var lille og ligeledes var vægten på køretøjerne.

Nu 100 år efter står husene stadig væk ¿ flere af dem er moderniseret for tusindvis af kroner og tjener som moderne boliger - men varetransporten har ændret sig væsentligt, varebilerne vejer i dag ofte op til 48 tons fuldt lastet og hastigheden er ofte høj, trods en max. hastighed på 50 km/t på den nævnte strækning.

Men det burde ikke være nødvendigt med disse store transporter på denne strækning ¿ for ikke længe siden blev omfartsvej færdiglavet og den tunge transport kan uden problemer køre denne vej. Desværre sker det tit, at last- og varebilerne vælger turen til havnen via Assensvej og Kildetoften.

Vi, der bor på denne strækning, kan - selv om vi går i baghaven - mærke rystelserne, høre glassene klire eller se revnerne i vores ældre huse. Det er ikke nødvendigt.

Det er heller ikke nødvendigt, at unge mennesker køre ¿ ja langt over 100 km/t på denne strækning.

Strækningen anvendes i dag i et stort omfang af unge mennesker, der skal til og fra skole ¿ og børn der skal transporteres i skole. Det er på sin plads nu at få status for den pågældende strækning ændret så, det ikke længere er muligt at anvende den til såvel varetransport som racerbane.

Det skal være mit forslag at fartregulere strækningen fra rundkørslen ved Nyborgvej/Assensvej og hele vejen ind til rundkørslen ved Enghavevej/Kildetoften.

Lad os få en stillevej ¿ lav små helleanlæg skiftevis i højre og venstre side med vejtræer el lign. Det vil både være effektivt og forskønne strækningen. Derved vil byen ydermere virke mere imødekommende, allerede når turister drejer ind ad Assensvej.

Lad os få en stillevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce