Lad de grønne hegn leve


Lad de grønne hegn leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SANDAGER: Det tre år gamle hegn på Lone Nielsens nabogrund i Sandager syner måske ikke af meget.

Men inde i Lone Nielsens hoved er det et yderst prisværdigt initiativ, Skovdyrkerforeningen har taget. Det modvirker nemlig en kedelig tendens, som hun har iagttaget på sin hjemegn, og som hun frygter de langsigtede konsekvenser af.

- Bare de sidste 8-10 år har jeg set mange læhegn blive fældet og vandløb blive rørlagt, siger hun.

Årsagen er gårdsammenlægninger og stordrift inden for landbruget.

En af dem der tænker...

- Vi bor jo i et af landets mest koncentrerede svineindustriområder, og det er også OK, hvis man melder klart ud, at det er det, man vil. Men hvis man samtidig hævder, at Ryslinge er Fyns Grønne Hjerte, så er der noget, der ikke stemmer, mener Lone Nielsen.

Som en af de ganske få borgere i kommunen, har Lone Nielsen brugt en del af sommerferien på at formulere sine tanker om Ryslinge-egnens fremtid. Normalt er hun ellers ikke én, der rager op i den offentlige debat.

- Men jeg er én af dem, der tænker en hel masse, og så snakker jeg med min mand om det, forklarer hun.

Lone Nielsen deltog i borgermødet i Gislev i starten af juni, og bagefter følte hun sig inspireret til at fare i blækhuset.

Mangfoldighed tak

Hvordan kan det åbne land forskønnes, lød et af spørgsmålene i kommunens oplæg.

- For mig handler det om at sikre mangfoldigheden, variationen i landskabet. Jeg synes, at endeløse hvedemarker er kedelige, men med blot et knejsende solitærtræ eller et bælte af buske bliver landskabet et helt andet, skriver Lone Nielsen.

Hun sammenligner marker med monokulturer på ubrudte kæmpearealer som nogenlunde lige så interessante som en køretur ad en jysk motorvej.

- Jeg ved godt, at jeg måske provokerer nogen, men jeg har sådan en fornemmelse af, at mangfoldigheden og dermed skønheden på vores egn er ved at forsvinde, siger Lone Nielsen, der flyttede til Sandager for ni år siden.

Før da boede hun blandt andet i København.

Lad de grønne hegn leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce