Lågen er åben 15. september

Dagplejebørn og Børnehavebørn mødes 15. september
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lågen er åben 15. september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange børn mødes til en lærerig og spændende formiddag

Alle institutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune åbner tirsdag den 15. september klokken 9.30 lågen op til en ekstra sjov dag, med leg og fællesaktiviteter for dagpleje- og børnehavebørn.

Pædagogmedhjælper Anja Jakobsen er for eksempel ansvarlig for at planlægge og afholde åbenlåge-dagen i 1000Fryd i Ringe.

Det er en dag, der både sigter på at øge dagplejebørns kendskab til livet som børnehavebarn samt på at etablere nye samarbejdsrelationer mellem pædagogmedhjælpere, dagplejere, dagplejepædagoger og pædagoger, altså alle de faggrupper, der har med børnepasningen at gøre i det daglige virke.

Arrangementet finder sted tre gange årligt i alle institutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Alene i 1000Fryd deltager,16 dagplejebørn, 60 børnehavebørn, fire dagplejere og medarbejdere fra børnehuset.

Lærerige oplevelser

Åbenlåge-dagen giver dagplejebørn i hele kommunen mulighed for at få et kig ind ad lågen, til livet som børnehavebarn.

De ældre børn lærer, hvordan de kan guide og vejlede mindre dagplejebørnene til gode oplevelser. Så tit kan de store børn være med til at vise de små vejen fremad.

Kom og oplev et væld af sjove aktiviteter, hvor børnehavebørn går foran, og hjælper dagplejebørnene til en masse spændende oplevelser.

Tæt samarbejde

Dagplejere og daginstitutioner har i forvejen et tæt samarbejde. Dagplejere i hele kommunen besøger ofte forskellige børnehaver i deres nærområder, så dagplejebørnene oplever en god og tryg overgang til livet som børnehavebarn.

Dagplejere, medhjælpere og pædagoger samarbejder løbende omkring at sikre en rød tråd gennem 0-6 årige børns liv, læring og udvikling, blandt andet via en ny fælles overgangsbeskrivelse, Barnet er i centrum, som værner om børns ret til læring, og sætter rammen for et styrket samarbejde mellem hjemmet, dagpleje og børnehave.

Det er også en del af baggrunden for Åben Låge-dagene.

Lågen er åben 15. september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce