Kursen er sat for Korinth


Kursen er sat for Korinth

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingredienserne i en ny opskrift skal sikre lokalområdets fremtid

KORINTH/ Ø. HÆSINGE: Oplevelsesstier, et kulturformidlingscenter og boliger, der har naturen som nabo, er noget af det, der gerne skulle være at finde i Korinth og Øster Hæsinge i fremtiden.

I hvert fald ifølge de to landsbyers nye udviklingsplan, som netop er udgivet. Planen er blevet til på baggrund af et borgermøde. Og her var de lokale enige om, at den skulle fokusere på natur og kultur.

- De to ting er noget af det ypperste, vi har. I de forskellige herregårde og slotte har vi en unik kulturarv. Og naturmæssigt har vi Svanninge Bakker og Danmarks tredjestørste sø, fortæller lokalrådsformand Jørgen Kej.

Faciliteter skal der til

Tiltagene i planen skal gøre Korinth mere attraktiv.

- Det handler meget om overlevelse. Vi kan se, at mange danske lokalsamfund uddør, og for at undgå det, må vi have nogle faciliteter, vi kan tilbyde både de fastboende, tilflyttere og turister, siger Jørgen Kej.

Udviklingsplanen skal trykkes i næste nummer af lokalbladet "Korintherbrevet", og så regner Jørgen Kej med at indkalde til nyt borgermøde i efteråret.

- Der håber jeg meget, at der er nogle ildsjæle, som vil melde sig til projekterne.

Håber på politikervilje

Herefter skal den storstilede plan sendes til kommunen, så politikerne kan se, at beboerne har tænkt over, hvad der skal ske med deres landsby i fremtiden.

Og så håber beboerne i Korinth og Øster Hæsinge at blive tilgodeset - i form af for eksempel tilskud og byggetilladelser - når en ny kommuneplan for hele Faaborg-Midtfyn kommer på tegnebrættet næste år.

Korintherne lavede også i 2001 en udviklingsplan, og den er i dag stort set opfyldt, fortæller Jørgen Kej.

- Der er flere ting i den nye, end der var i den gamle, og den strækker sig over længere tid - måske omkring 15-20 år, forklarer han.

Kursen er sat for Korinth

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce