Kunstfestival i støbeskeen


Kunstfestival i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BLENDERFISK: Den kontroversielle kunstner Marco Evaristti bliver en af foredragsholderne i år

FAABORG: Hvad er ideen med at putte fisk ned i en blender og så lade det være op til beskueren, om der skal tændes eller ej? Hvad er den dybere ide med at male toppen af Mont Blanc rød?

Det er nogle af de spørgsmål, som man måske kan få svar på, når kunstneren Marco Evaristti den 6. maj besøger Faaborg i forbindelse med årets kunstfestival.

Festivalen løber af stablen i weekenden 6.-8. maj, og der lægges i år atter ud med en stor croquis-seance på Torvet.

Festivalens kunstneriske leder Lina Mcquillan er meget optimistisk, selv om økonomien i årets festival er knap så velpolstret som sidste år.

- Vi har ikke et ekstra tilskud på 450.000 kroner, som vi havde det i 2004, men til gengæld har vi fået penge nogle andre steder fra. Men det er klart. Økonomien skal styres stramt, for at det hænger sammen, siger Lina Mcquillan, der nu for tredje år i træk er hovedkraften bag en af landets største kunstbegivenheder.

Programmet ligger klar og kan ses på festivalens hjemmeside www.kunstfestival.dk, hvor der også er en elektronisk tilmeldingsformular.

Før jul blev der sendt personlige indbydelser ud til de cirka 350, der deltog på sidste års festival, og det er allerede begyndt at strømme ind med tilmeldinger.

Peitersen trækker

Det foreløbigt største hit blandt de 21 workshops er med kunstner - og mirakelmager - Erik Peitersen, der har optrådt på slap line i flere tv-programmer i det seneste år. Han holder en workshop, der hedder "Slip hænderne fri", og mon ikke den bliver hurtigt udsolgt?

Ellers er der et bredt spektrum af kunstformer repræ-senteret i workshoppene, og man kan dygtiggøre sig i alt lige fra papirklip til traditionel oliemaleri.

Sidste års store gimmick med appel til stærke mandfolk i ternede skjorter var skulptørarbejde med motorsav, og den bliver gentaget i år. Og det bliver i den ekstra rå udgave, hvor kunstnerne bliver i det kunstneriske miljø og overnatter i træer - dog i isolerede hængekøjer?!

Prisen er lidt højere i år. 850 kroner for alle tre dage, hvis man tilmelder sig inden 28. februar. Det skyldes blandt andet, at man har lavet et kvalitetsløft i form af færre kursister på den enkelte workshop, fortæller Lina Mcquillan.

- Men jeg synes stadig, prisen er lav. Det er jo en individuel oplevelse, man får, og med workshop, foredrag og andre events er det jo en hel palet af kunstoplevelser, vi kan tilbyde, siger Lina Mc-quillan.

Festivalen er også ved at få etableret sig i nordisk sammenhæng. Der deltager i år 14 lettiske kunstnere, og der er allerede tilmeldinger fra både Island og Finland.

Kunstfestival i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce