Børn på Sinebjerg Camping fik i går udfordret følesansen på mange planer
FAABORG: De har set præmierne, børnene ved Sinebjerg Camping.

De har set, at hvis deres krabbe er hurtigst i vandet, er det dem, der kommer hjem med en pose med slik og chips, som Faaborg Amatørfiskerforening udlover til de tre hurtigste krabbers afsender.

Så det gælder om at vælge den krabbe, som allerhurtigst kan finde vejen fra linjen i sandet og ned til vandkanten.

Men inden børnene kommer så langt, at de skal sætte deres krabbe klar på startlinjen, skal de tage sig sammen og selv løfte krabben hen til konkurrencepladsen.

Otteårige Anne Mette Rasmussen har aldrig rørt ved en krabbe før. Hun står ved plasticbasinet, hvor krabberne ligger i klumper nede i, og ser betænkeligt på de lange ben og kløer.

Hun er lige ved at række ud efter en af de store krabber, da den bevæger sig i vandet, og hun skynder sig at trække sig tilbage med en kuldegysning.

Men efter lidt tid overvinder hun skrækken og løfter en stor krabat op, som hun bærer i begge hænder over mod startlinjen for konkurrencen.

Da alle børn er på plads, tæller Willy Nielsen fra Faaborg Amatørfiskerforening ned: Tre ... to ... én! Og så af sted.

Anne Mette Rasmussens krabbe finder hurtigt kursen mod saltvandet og er nummer to, som rammer bølgerne.

- Mor, mor, min var hurtigst, råber hun glad.

Anne Mette Rasmussen er ligesom omkring 25 andre børn med til Faaborg Amatørfiskerforenings børnearrangement ved Sinebjerg Camping. Og hun har overvundet sin skræk for krabber.

Det er hun langtfra ene om. Da arrangementet begynder, kigger flere af ungerne skeptisk på dyrene - men efter en god times tid sætter mange deres fødder i vandet, så de kan mærke krabberne krible.
  • Fyens Stiftstidende