Vejret bliver afgørende for, hvornår byggeriet af Ringes kunstbænk sættes i gang - men det bliver snart

Ringe: Det ser nu ud til, at der ingen udveje er tilbage for koret af kritikere på Midtfyn, der helst ser den planlagte kunstbænk Termini placeret langt væk fra Ringe Sø.

Betonelementerne til det 55 meter lange kunstværk er nemlig bestilt, oplyser byplanlægger Lisbeth Sommerlund fra Faaborg-Midtfyn Kommune, som har tæt kontakt til kunstbænkfolkene i København.

- Og så går man i gang inden for de næste par måneder. Det afhænger af vejret, nævner byplanlæggeren.

Det bliver først på den anden side af efterårsferien, at man får alvor kommer til at mærke til gravemaskiner og andet tungt materiel i sø-området. Og i uge 47 skal selve byggepladsen efter planen være etableret afhængig af vejr og vind, fortæller Lisbeth Sommerlund.

Kunstbænken ved Ringe Sø er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Statens Kunstfond. Den koster 1,575 millioner kroner, og kunstfonden bidrager med én million kroner.

Projektet har tidligere udløst højlydte protester, som kulminerede i starten af 2014 med massevis af borgerklager, en ny afstemning i kommunalbestyrelsen og siden en klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som blev taget af bordet af højesteretsdommere og folketingspolitikere.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
8
Før/efter-foto: Se hvordan kunstbænken har forandret Ringe Sø

Før/efter-foto: Se hvordan kunstbænken har forandret Ringe Sø

1
Video: Sådan tager borgerne kunstbænken til sig

Video: Sådan tager borgerne kunstbænken til sig

Video - Kunstbænk-kunstner: - Slutresultatet er min egen beslutning

Video - Kunstbænk-kunstner: - Slutresultatet er min egen beslutning