Kunstbænk på vej - betonen er bestilt

Berlinmuren og meget andet er kunstbænken i Ringe blevet kaldt i tidens løb. Illustration: Poul Ingemann

Kunstbænk på vej - betonen er bestilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejret bliver afgørende for, hvornår byggeriet af Ringes kunstbænk sættes i gang - men det bliver snart

Ringe: Det ser nu ud til, at der ingen udveje er tilbage for koret af kritikere på Midtfyn, der helst ser den planlagte kunstbænk Termini placeret langt væk fra Ringe Sø.

Betonelementerne til det 55 meter lange kunstværk er nemlig bestilt, oplyser byplanlægger Lisbeth Sommerlund fra Faaborg-Midtfyn Kommune, som har tæt kontakt til kunstbænkfolkene i København.

- Og så går man i gang inden for de næste par måneder. Det afhænger af vejret, nævner byplanlæggeren.

Det bliver først på den anden side af efterårsferien, at man får alvor kommer til at mærke til gravemaskiner og andet tungt materiel i sø-området. Og i uge 47 skal selve byggepladsen efter planen være etableret afhængig af vejr og vind, fortæller Lisbeth Sommerlund.

Kunstbænken ved Ringe Sø er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Statens Kunstfond. Den koster 1,575 millioner kroner, og kunstfonden bidrager med én million kroner.

Projektet har tidligere udløst højlydte protester, som kulminerede i starten af 2014 med massevis af borgerklager, en ny afstemning i kommunalbestyrelsen og siden en klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som blev taget af bordet af højesteretsdommere og folketingspolitikere.

Kunstbænk på vej - betonen er bestilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce