Kunst og håndværk gik hånd i hånd

Knud Hansen, der var en af deltagerne på Ryslinge Kunst- og Kulturfestival, bruger halvandet år på hver af disse hånddrejede træskåle.
Foto: Kim Rune

Kunst og håndværk gik hånd i hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt fra pileflet og broderier til krukker og malerier lokkede besøgende til Kunst- og Kulturfestival i Ryslinge.

RYSLINGE: Selvom det var småt med mennesker i de første spæde formiddagstimer, havde Ryslinge Kunst- og Kulturfestival nok at byde på. Festivalen åbnede i går på pladsen ved Ryslinge Højskole, hvor der både var boder med håndlavet kunst og fremvisning af blandt andet pileflet, trædrejning og brænding af keramikkunst.

Knud Hansen fra Faaborg stod midt på pladsen og drejede store og små krukker af træ.
Horne Mandskor gav et par numre, bl.a.
Horne Mandskor gav et par numre, bl.a. "I Danmark er jeg født", på pladsen foran højskolen.
Foto: Kim Rune

Træskåle længe på vej

- Jeg er utrolig fascineret af træ. Det her har jeg været, siden jeg var 18 år, fortæller Knud Hansen, der til daglig arbejder som pædagog.

Træskålene er mere end halvandet år undervejs, fordi de først skal igennem en tørringsproces efter den første behandling. Skålene fås i flere forskellige former og afskygninger og koster fra 200 kroner og opefter.

Ruth Jepsen fra Ryslinge var sammen med sine to børnebørn taget på besøg på festivalen.

- Jeg synes, det er et godt lokalt initiativ, som vi meget gerne vil støtte. Vi har blandt andet lavet en kanin og et hjerte af nålefilt, fortæller Ruth Jepsen.

Dyster fra gamle dage

Hendes to børnebørn stod klar til at deltage i nogle gamle idrætslege, der også var på programmet. Disse lege var arrangeret af formand for Ryslinge Gymnastikklub, Birgitte Rasmussen.

- Vi skal have børnene i gang med gamle dyster såsom "det gyldne skind", hvor to hold dyster om at få skindet hjem til sig selv. Hvis det lykkes at stjæle skindet fra de andre, får man én fra det andet hold, forklarede Birgitte Rasmussen, der gerne ville stå for at underholde børnene, imens forældrene og bedsteforældrene kiggede på kunst.

Inde i teltet midt på pladsen stod blandt andre Marianne Ejlerskov fra Nyrup ved Glamsbjerg, der var i færd med at farve garn med vilde blomster.

- Jeg plukker selv alle mine planter i skove og ved moser rundt omkring. Det er min store interesse, fortalte Marianne Ejlerskov, der fandt en stor bylt med den kraftige gule blomst regnfan frem.

- Den her kan man for eksempel finde alle steder. Og den giver en smuk gul farve, fortalte hun.

Også borgmester Bo Andersen var at finde på pladsen, hvor der ud over indvielse af festivalen også blev fortalt historier i "Fortællehjørnet".

Festivalen fortsætter hele dagen i dag, og kl. 16.15 udtrækkes et rejsegavekort fra Gislev Rejser på indgangsbilletten.

Kunst og håndværk gik hånd i hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce