Kun fiskemonopol i Ringe


Kun fiskemonopol i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TORVESALG: Ingen af de større fynske handelsbyer har lignende ordning, viser rundringning

RINGE: Hvis man som fynsk fiskehandler helst vil slippe for at konkurrere om kunderne, er der ikke meget at gøre.

En rundringning til syv fynske handelsbyer viser, at Ringe er den eneste kommune, der har en ordning, der sikrer den højestbydende fiskehandler monopol på torvesalget - en rettighed kommunen har haft svært ved at håndhæve, siden den blev indført ved årsskiftet.

I Nyborg er der torvedag hver tirsdag. Kommunen giver ikke handlende lov til at stille op på byens torv på andre tidspunkter, men man blander man sig ikke i, hvad de sælger.

- Vi sørger for at give tilladelser og opkræve betaling for stadepladserne. Det er det eneste, siger Benny Kjeldberg, leder af turistkontoret i Nyborg, der fungerer som sekretariat for torvehandelen i byen.

I Svendborg skal skal de handlende på den ugentlige torvedag sælge danske fødevarer eller husflid. Ud over det stiller torveinspektør Carsten Pedersen ingen krav til varesortimentet.

- Vi blander os ikke i, om der er to handlende, der sælger det samme. Det må de selv finde ud af, konstaterer han.

Heller ikke i Odense, Kerteminde, Middelfart, Faaborg eller Assens findes en lignende ordning.

Dårlig for handelen

Niels Milling, markedschef i Dansk Handel & Service, brancheorganisationen for detailhandlende, betegner Ringe Kommunes monopolpolitik som uheldig.

- Det er bestemt ikke befordrende for handelslivet, at kommunen går ind og regulerer, hvor mange handlende fra en bestemt branche, der må være i byen, fastslår han.

- Vi mener, det er meget ødelæggende for detailhandelen og bestemt ikke fremmende for et frodigt forretningsmiljø i det hele taget.

Niels Milling erklærer, at han aldrig har hørt om en ordning i stil med Ringes.

Må sælge fisk hver dag

Med et bud på 51.000 kroner vandt Malene Pedersen, der ejer Fiskebussen Faaborg, retten til at være den eneste fiskehandler på torvet i Ringe i 2004.

I modsætning til andre torvehandlende i både Ringe og i de andre fynske byer har Fiskebussen Faaborg lov til at tage opstilling på torvet hver dag - ikke kun på de særlige torvedage.

Kun fiskemonopol i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce