Intentionerne om at skabe mere liv i bymidten modtages med åbne arme. Kun få forbehold
FAABORG: - Det lyder rigtig, rigtig spændende. Og Faaborg trænger til at få tilført noget efter alt det, der er skåret væk.

Sådan siger Kirsten Styrbæk, formand for Faaborg Musikforening, om de planer for et nyt stort kulturhus med indbygget bibliotek på Banegårdspladsen, som et flertal af politikerne i kommunalbestyrelsen forleden erklærede sig positive over for.

Et flertal i kommunalbestyrelsen har givet grønt lys til at arbejde med en plan om at opføre et nyt kulturhus med bibliotek i stedet for Helios Teatret på Banegårdspladsen. En del af Helios ventes dog bevaret.

Planerne skal realiseres i samarbejde med erhvervsmanden Steffen Larsen, der ejer blandt andet Helios Teatret.

Faaborg Musikforening vil som en af byens store kulturelle foreninger blive blandt de vigtigste brugere af et nyt kulturhus, og Kirsten Styrbæk vil derfor tage kulturhusplanerne med på næste bestyrelsesmøde for at finde ud af, hvordan foreningen kan hjælpe med at realisere projektet.

Ja tak til mere liv

Netop vilje og opbakning fra faaborgenserne er ifølge borgmester Bo Andersen (V) helt afgørende, hvis projektet skal realiseres.

Kirsten Styrbæk erklærer sig samtidig helt enig i et af de overordnede mål med det nye kulturhus og bibliotek - at få flere mennesker ind i bymidten.

- Vi trænger til noget aktivitet, og jo mere aktivitet, jo flere mennesker, siger Kirsten Styrbæk.

Det synspunkt bakkes op af formanden for Faaborg Handelsstandsforening, Lars Pedersen:

- Et godt kulturliv skaber mere handelsliv. De her planer lyder utrolig spændende og kan kun gavne byen, så jeg bakker 100 procent op om dem, siger Lars Pedersen.

Som handelsstandsformand må han dog også forholde sig til, at erhvervsdrivende i Herregårdscentret kan føle sig ladt i stikken, hvis biblioteket og dets 150.000 årlige lånere flytter ind til bymidten.

- Der er nogle få medlemmer derude, som vi også er nødt til at tage hensyn til, erkender Lars Pedersen, der hurtigst muligt vil drøfte kulturhusplanerne med sin bestyrelse.

Det samme vil formanden for Faaborg Folkeuniversitet, Tage Christensen. I dag bruger folkeuniversitetet først og fremmest Det Gamle Bibliotek i Grønnegade, når der er foredrag, men Tage Christensen ser muligheder i et samlet kulturhus.

- Kig efter hos nabobyer

- For folkeuniversitetet ville det være fremragende, siger Tage Christensen, som dog selv ikke er afklaret med, om argumenterne er stærke nok til at flytte biblioteket

Tage Christensen opfordrer samtidig til, at der skæves til kulturhusbyggerier i andre kommuner for at få inspiration - for eksempel Kulturøen i Middelfart. Og så peger han på et problem, som de kommunale planlæggere godt ved eksisterer, men som der ikke er en nem løsning på.

- Det er banalt, men også helt afgørende med parkeringspladser nok, siger Tage Christensen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

DF er imod - ellers politisk Støtte

Ny plan: Kulturhus og bibliotek i Helios

Ny plan: Kulturhus og bibliotek i Helios

Steffen Larsen tavs