Frivillignet Faaborg inviterer til møde, hvor man kan hilse på nye borgere

Faaborg: Har du lyst til at møde nogle af de mange nye flygtninge, der i de senere år er blevet bosat i Faaborg og de omkringliggende landsbyer, så er chancen der den 2. april i Det Gl. Bibliotek i Faaborg.

Her inviterer Frivillignet Faaborg, der er en del af Dansk Flygtningehjælp, på et kulturelt møde, hvor man kan hilse på nogle af de syrere, afghanere, somaliere og burmesere, der i dag er bosat i Faaborg-området.

Medarrangører er de tre syriske flygtninge Salah, Jwan og Khalid, der ifølge Morten Lassen fra Frivillignet Faaborg alle er meget aktive i netværket.

- De har alle lært et rimeligt dansk, de kan også rimeligt engelsk, og så kan de jo både arabisk og kurdisk. Desuden har de selv gjort sig nogle erfaringer med at begå sig i Faaborg-Midtfyn kommune og er derfor rigtigt nyttige ved modtagelsen af nye flygtninge, herunder ikke mindst de to senest ankomne familier, som er kvoteflygtninge og har fået bolig i henholdsvis Faldsled og Horne, fortæller Morten Lassen.

Håbet fra arrangørernes side er naturligvis, at der sådan en eftermiddag vil blive etableret nye, nyttige kontakter mellem flygtninge og danskere til gavn for alle parter.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.