Krudtuglen bliver privat børnehave

Glæden er stor i Børnehaven Krudtuglen, efter at man har modtaget beskeden om, at man får status af privat institution fra 1. okotber.
Foto: TIM K. JENSEN

Krudtuglen bliver privat børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand glæder sig over udsigten til større selvbestemmelse og flere penge fra kommunen. De skal komme børnene til gode

KRARUP: Fra 1. oktober i år overgår Børnehaven Krudtuglen i Krarup fra at have status som puljeordning til at være en privat institution.

Den endelige godkendelse blev givet af Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn i denne uge til stor glæde for formanden for børnehavens bestyrelse, Kikki Skovgaard Knudsen.

- Jeg er utrolig lettet over, at det endelig er faldet på plads. Det er noget, vi har gået og ventet på, siger hun og tilføjer, at institutionen sendte sin ansøgning af sted i januar.

Tiden er blandt andet brugt på at indhente straffeattester på de ansatte og sikre, at institutionens vedtægter lever op til retningslinierne på området, forklarer fuldmægtig Max Mortensen.

Som privat børnehave kan Krudtuglen se frem til et tilskud pr. barn på 48.518 kroner mod 36.695 kroner i dag, og det vil give mere luft i økonomien, som skal komme børnene til gode.

Åbningstiden fastholdes

Til gengæld vil institutionen selv skulle stå for at administrere venteliste, indkræve forældrebetaling og aflønne de fire ansatte.

Men med de nye opgaver følger også en større medbestemmelse, for eksempel når det gælder åbningstider.

- Mens de kommunale børnehaver skal skære i åbningstiden, har vi valgt at holde fast i 54 timer om ugen. Samtidig vil vi holde åbent hele sommerferien, hvor man mange steder er nødt til at holde lukket i to uger, siger Kikki Skovgaard Knudsen.
Puljeordningen
Der er i dag fem børnehaver/sfo'er i Faaborg-Midtfyn, som er tilknyttet puljeordningen. Ud over Krudtuglen drejer det sig om Vulkanen i Trunderup, Hjemly Skov- og Idrætsbørnehave i Hillerslev, Blåtand i Rudme og Myretuen i Ryslinge.

Puljeordningen er reelt afskaffet, men dem, der allerede er med i den, har fået lov til at fortsætte.

Den blev typisk taget i brug af friskoler, der ønskede at oprette egen børnehave. Ved at indgå en driftsaftale med kommunen kunne de være sikre på at modtage et fast årligt beløb per barn.

Kilde: Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn

Her går det godt

Hendes begejstring deles af stedets leder, Steen Negithon, der ser nye muligheder for at markedsføre Krudtuglen i et større geografisk område. Børnehaven er p.t. normeret til 35 børn, men man har kun 27, og tallet falder yderligere med 10 efter sommerferien.

- Som situationen er i dag, trækker vi udelukkende børn fra Krarup by. Men når folk hører, at her går det godt, vil det forhåbentlig få flere til at vælge os, siger Steen Negithon, som dog også kan få øje på mindst et negativt aspekt ved at blive privat.

-Minusset kan være, hvis der er forældre, som kommer i økonomiske vanskeligheder og ikke kan betale. Så vil børnehaven få den oplysning, hvor det før var noget, kommunen tog sig af. Vi risikerer altså sidde med flere kasketter på, siger han og tilføjer, at det er en problemstilling, man er meget opmærksom på.

- Heldigvis kan vi som børnehave hyre nogen til at stå for at opkræve pengene, så vi ikke kommer i den situation, siger han.

Krudtuglen bliver privat børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce