Kreativt studenterforslag: Gør Polymeren i Årslev mere gennemsigtig

I byrådssalen på Ringe Rådhus præsenterede Jacob Madsen og Jeppe Vittrup deres holds idéer og forslag vedrørende Polymeren for en sammensat skare af politikere, embedsfolk, rådgivere, lokalrådsmedlemmer og partnere. Foto: Uffe Tønning

Kreativt studenterforslag: Gør Polymeren i Årslev mere gennemsigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv studerende var i går i Ringe for at aflevere deres bidrag til visionsudvikling og planlægning i Årslev og Nr. Lyndelse-området. De unge deltog i Sprout-talentugen i november med særligt fokus på Bramstrup ved Nr. Lyndelse og Polymeren i Årslev.

Årslev-Nr. Lyndelse: I går tog Jeppe Vittrup og Jacob Madsen turen fra Aalborg til Ringe for at præsentere deres tanker om, hvordan det gamle fabriksområde Polymeren i Årslev kan blive mere tydelig og synlig som krumtap for udviklingen af nye fællesskaber i byen. Gennemsigtige porte og plusser i belægningen er et par af de elementer, som de forestiller sig at tage i brug på den tidligere skosålefabrik.

Til daglig læser de til bygningskonstruktør på University College Nordjylland, men i november deltog de i talentugen Sprout, som Dansk Arkitektur Center arrangerer for arkitektstuderende og unge på lignende uddannelser. 17 unge blev sendt til Faaborg-Midtfyn Kommune og fordelt på to hold, der fik mulighed for at afprøve innovationstalenterne på henholdsvis godset Bramstrup og Polymeren. Andre hold kom til Brøndby og Kolding. Forleden var der en samlet præsentation af projekterne i København, og tirsdag blev de to fynske afleveret til samarbejdspartnerne ved en seance på rådhuset i Ringe.

Det er muligt, at der er påmalet eller nedlagt krydser i asfalten ved Polymeren næste gang Jeppe Vittrup og Jacob Madsen kommer til Årslev. Efter deres præsentation oplyste projektleder Trine Hedegaard Jensen fra kommunen, at oplægget er sendt videre til Polymerens nye bestyrelse, som begejstret arbejder videre med idéerne. Den melding blev de to unge glade for.

- Som bygningskonstruktører vil vi gerne se konkrete resultater af det, vi laver. Der er vores fokus måske lidt anderledes end arkitekters og landskabsarkitekters, påpegede de over for avisen.

Så skal der planlægges
I Årslev-Sdr. Nærå vil kommunen lave en områdefornyelse i lighed med den, der tidligere er gennemført i Ryslinge og Kværndrup og ved at blive gennemført i Brobyværk og Nr. Broby. Desuden skal der laves en plan for et helt nyt boligområde syd for Vindinge Å - og syd for Polymeren, der bliver krumtappen i begge tilfælde. Kommunalbestyrelsen udskriver arkitektkonkurrencer om begge planer.I Nr. Lyndelse-Nr. Søby skal man først til at gå i gang med den masterplan, som bliver fundamentet for, hvordan Faaborg-Kommune vil udvikle de to landsbyer som led i forstadsbåndet. Under betegnelsen Carl Nielsens Land kan Bramstrup og Carl Nielsens Barndomshjem blive hjørnesten i planen.

Kommunen har valgt konsulentfirmaerne Urban Goods og Møller & Grønborg til at stå for masterplanen.
Det ligner myrer, men er krydser på asfalten. De kan bogstaveligt hjælpe med at vise, hvor tingene sker på Polymeren. Krydset er valgt som et grafisk udtryk for en sammensat molekylestruktur, hvilket er den egentlige betydning af ordet
Det ligner myrer, men er krydser på asfalten. De kan bogstaveligt hjælpe med at vise, hvor tingene sker på Polymeren. Krydset er valgt som et grafisk udtryk for en sammensat molekylestruktur, hvilket er den egentlige betydning af ordet "polymer". Illustration: Sprout Talent Week/DAC

Bramstrups kerneværdi?

Mens projektleder Hanne Raunsmed, Faaborg-Midtfyn Kommune, valgte ord som ild og energi til at beskrive Polymeren, blev Bramstrup kendetegnet ved jord og væren. Gennem mange år har godsejer Niels Langkilde været optaget af en søgende udvikling af herregårdens muligheder nær kommunegrænsen til Odense. Helt i den ånd undlod han at udtrykke sig konkret, da han i går blev spurgt om Bramstrups identitet og kerneværdi, fordi han mente, at det i sig selv ville rumme en begrænsning.

Koncertsalen i Bramstrups unikke lade fra 2002 er et eksempel på, at den æteriske dimension også får et konkret udtryk. Sprout-talenterne peger på naturstier, amfiscener, velkomstscener og en restaurant som mulige, nye elementer sammen med en nænsom skiltning, der kan byde besøgende velkommen til Bramstrup, gerne kombineret med en form for digital vejviser.

Begge oplæg kommer til at indgå i den kommunale planlægning, som er på forskellige stadier i Årslev og Nr. Lyndelse. For seks år siden vedtog kommunalbestyrelsen en helheds- og bebyggelsesplan for Årslev-Sdr. Nærå, mens en sådan først nu er på trapperne for Nr. Lyndelse og Nr. Søby.

Kreativt studenterforslag: Gør Polymeren i Årslev mere gennemsigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce