Et brag af en konfirmationsfest venter Alexander og Cecilie Schmidt, efter deres kræftsyge mor stod frem og fortalte sin historie.

Ringe: Over 200 henvendelser væltede ind hos Vivi Schmidt i dagene efter, at hun på fyens.dk og i avisen stod frem og fortalte historien om sin kræftsygdom og bad om hjælp til at få holdt en god konfirmation for sine tvillinger Cecilie og Alexander Schmidt.

Egentlig var planen, at konfirmationen skulle være holdt hjemme, og hun selv skulle have stået for det hele - men Vivi Schmidts uhelbredelige kræftsygdom er eskaleret og satte en stopper for de planer.

Jeg er meget taknemmelig. Det er ret vildt at tænke på, at der er så mange, der har henvendt sig, fordi de gerne ville hjælpe os.

Alexander Schmidt.

Så hun valgte at tage sagen i egen hånd og bad fynske feststeder om hjælp til at fået givet børnene en konfirmationsdag, de aldrig glemmer.

- Det væltede ind med henvendelser. Jeg blev simpelthen nødt til at lægge det fra mig, for det var fuldstændig overvældende, fortæller Vivi Schmidt, der i dagene efter artiklerne modtog over 200 facebookopslag, facebookbeskeder, sms'er og opkald fra hjælpsomme fynboer og andre, der havde noget at byde ind med til konfirmationsfesten.

- Jeg vågnede dagen efter, at artiklen var blevet offentliggjort, og en veninde skrev, at jeg skulle kigge på Facebook. Det væltede ind med beskeder til os. Så jeg løb ud til min mor, og sagde, at jeg var bare så glad, fortæller Cecilie Schmidt.

Pasfall står for det meste

De seneste par uger er gået med at få sorteret i de mange tilbud fra folk, der har tilbudt alt lige fra køkkenhjælp, lån af telte, donation af drikkevarer, madlavning og lån af lokaler til håropsætning, kørsel til og fra kirken, kagebagning, musik, sangskrivning og afholdelse af hele festen på diverse restaurationer. Siden har der skullet laves aftaler med folkene bag de tilbud, som familien gerne ville tage imod.

Vivi Schmidt har sammen med en række veninder stået for en del af arbejdet, mens tvillingerne naturligvis også er taget med på råd.

Og nu er der begyndt at tegne sig et billede af konfirmationsfesten, der skal finde sted, når tvillingerne sammen med resten af kammeraterne fra Nordagerskolen er blevet konfirmeret i Ringe Kirke søndag den 14. maj.

Efter kirken bliver familien hentet i limousine, som vil fragte dem til Restaurant Pasfall i Brandts Passage i Odense. Her vil kokken Thomas Pasfall lægge lokaler til og stå for mad og drikkevarer til de omkring 35 gæster.

Desuden er der blevet sponsoret frisør til både Alexander og lillebror, makeup, hår og negle til Cecilie samt andendagstøj til Alexander.

- Og så er der blevet samlet penge ind, så jeg for første gang i mange år har haft mulighed for at sige, at de bare kunne vælge det tøj og de smykker, de gerne ville have. Det har været fantastisk, lyder det fra Vivi Schmidt.

En mindeværdig dag

Alexander og Cecilie Schmidt ser frem til det, de er ret overbeviste om bliver deres drømmekonfirmation.

- Jeg er meget taknemmelig. Det er ret vildt at tænke på, at der er så mange, der har henvendt sig, fordi de gerne ville hjælpe os, siger Alexander.

- Det bliver så fedt at blive samlet med familien på den måde, som vi ellers aldrig ville have haft mulighed for. Vi skal bare hygge os. Og det er dejligt, at min mor kan bruge kræfterne på bare at være sammen med os den her dag, lyder det fra Cecilie Schmidt.

Og sommerfuglene er begyndt at melde sig i forhold til at få holdt en takketale.

- Men vi rejser os nok op og holder én sammen. Så er det ikke så akavet, griner Cecilie.

- Jeg tror, vi kommer til at tænke tilbage på den her dag altid. På en måde glemmer man for en tid, at min mor er syg, når vi har sådan nogle oplevelser sammen, siger hun.

At få sagt tak

Vivi Schmidt har stadig et stort stykke arbejde foran sig med at få sagt tak til alle dem, der har tilbudt deres hjælp.

- Det betyder meget for mig, at jeg får sagt tak til alle. Men det er ret uoverskueligt. Så jeg tager 10 ad gangen, og det fortsætter jeg med.

- Hvordan får man sagt ordentlig tak til en, som kvit og frit holder ens børns konfirmationsfest i sin restaurant?

- Ja, hvordan gør man det? Der går mange overvejelser igennem mit hoved, siger Vivi Schmidt, der bliver afbrudt af datteren.

- Han skulle have en pokal, hvor der står "Verdens sødeste kok", lyder det fra Cecilie Schmidt.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
Efter konfirmationshjælp: Folk er glade på vores vegne

Efter konfirmationshjælp: Folk er glade på vores vegne

Kræftsyg mor: Jeg er fuldstændig overvældet

Kræftsyg mor: Jeg er fuldstændig overvældet

6
Kender kræft tæt på: Fynsk topkok vil hjælpe kræftramt mor

Kender kræft tæt på: Fynsk topkok vil hjælpe kræftramt mor