Kræftramt familie føler sig klemt

Mormor Susanne Jensen må blive hjemme fra arbejde for at passe to af sine børnebørn, mens et tredje barnebarn, Lucas, bliver behandlet for leukæmi.
Foto: Mie Schärfe

Kræftramt familie føler sig klemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lang sagsbehandling og skiftende meldinger, når det gælder hjælp fra kommunen, har sat familie under pres

HÅSTRUP: Siden februar i år har Maria Pedersen ligget i strid med Faaborg-Midtfyn Kommune.

Hendes dreng Lucas på otte år lider af leukæmi, en kræftsygdom i blodet, og imens Maria Pedersen er indlagt med sin søn, passer børnenes mormor, Susanne Jensen, Lucas' to søskende, Marco og Maja på henholdvis to og 10 år.

Der er nemlig ikke andre i familien, der kan tage sig af de to raske børn, og fordi Susanne Jensen ikke kunne passe børnebørn og gå på job samtidig, fik hun penge for at passe børnene fra den gamle Faaborg Kommune. Men efter Lucas blev syg igen i februar i år, har hun ikke fået en øre. Indtil i mandags.
Lucas får i øjeblikket kemoterapi og har ikke kræfter til meget andet end at ligge på sofaen.
Lucas får i øjeblikket kemoterapi og har ikke kræfter til meget andet end at ligge på sofaen.
Foto: Mie Schärfe

Pludselig bevilling

For selvom familien fik afslag på økonomisk støtte til mormoren så sent som den 28. juli, har piben pludselig fået en anden lyd hos kommunen.

- Vi har i mandags bevilget penge til Susanne Jensen, så hun kan passe sine børnebørn, siger Anne-Marie Storgaard, der er stedfortræder for chefen for Børne- og Ungerådgivningen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Kun penge for kort tid

Men pengene gælder kun i det næste stykke tid, hvor Lucas og hans mor skal være indlagt i mindst en måned på Rigshospitalet, fordi Lucas skal have en knoglemarvstransplantation.

Penge for det seneste halve års børnepasning har Susanne Jensen ikke set noget til, og Anne-Marie Storgaard har ingen forklaring på, hvorfor familien godt kan få hjælp under behandlingen på Rigshospitalet, men ikke for de forudgående behandlinger.

Anne-Marie Storgaard kan heller ikke opklare, hvorfor sagen har været undervejs helt fra februar.

- Dybt beklageligt

- Det er dybt beklageligt, at det har taget så lang tid, siger Anne Marie Storgaard, der nu vil undersøge den lange sagsbehandlingstid.

I Håstrup er Susanne Jensen dog langt fra tilfreds.

- Det er ikke nok, at jeg får penge for den næste måned. Jeg har ikke fået en krone det seneste halve år og kæmper for at klare mig økonomisk, siger Susanne Jensen.

Familien har anket afslaget fra 28. juli, og en afgørelse falder efter planen inden for den næste måned.

Kræftramt familie føler sig klemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce