Kovending: Fortsat lørdagsvielser i Faaborg


Kovending: Fortsat lørdagsvielser i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Vrede læserbreve og rasende politikerkommentarer var blandt reaktionerne, da Fyens Stiftstidende for nogle uger siden kunne fortælle, at det skulle være slut med borgerlige vielser om lørdagen på det tidligere rådhus i Faaborg.

Beslutningen var truffet af kommunens direktører og borgmester Bo Andersen (V), helt uden at de øvrige politikere var blevet spurgt.

Nu er borgmesteren så tilsyneladende vendt på en tallerken. De borgerlige lørdagsvielser får lov at blive i Faaborg - også selv om der kun er halvt så mange på et år som på rådhuset i Ringe.

Beslutningen glæder socialdemokraternes leder Hans Jørgensen, der var en af spydspidserne i kritikken af at droppe lørdagsvielser i Faaborg.

- Det er glædeligt, for når kommunen har en pligt til at vie folk, så må der også være et rimeligt antal steder, hvor vielsen kan ske, siger en i øvrigt lettere overrasket Hans Jørgensen.

Før Fyens Stiftstidende fortalte ham om den annullerede beslutning i går, havde han nemlig intet hørt til sagen - heller ikke selv om Hans Jørgensen spurgte ind til bryllupperne og bad om dokumentation for antallet af lørdagsvielser på Økonomiudvalgets møde for en måned siden.

2007: 29 lørdagsvielser

- Jeg har aldrig set dokumentationen, men den har nok været af en sådan karakter, at borgmesteren selv besluttede at sløjfe direktionens første beslutning, lyder det fra Hans Jørgensen.

Ifølge tal fra borgerservicechef Anne Kirsten Andersen blev der i 2007 indgået 29 ægteskaber på lørdage i det gamle rådhus i Faaborg, mens tallet for rådhuset i Ringe i samme periode var 52.

Hun tilføjer, at den oprindelige beslutning om at droppe lørdagsvielser i Faaborg aldrig nåede at ramme nogen brudepar, da den først skulle træde i kraft 1. juni.

Borgmester Bo Andersen siger, at beslutningen om at droppe Faaborgs lørdagsvielser var god nok set med det relativt lave antal vielser. Når han alligevel omgør beslutningen, har det sin klare årsag.

- Den sag er for lille til at tage så stor en diskussion om, siger Bo Andersen.

Kovending: Fortsat lørdagsvielser i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce