Kostbar viden tabes


Kostbar viden tabes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DER ERUHELDIG fokus på knallertkulturen i Faaborg i øjeblikket.

Inden for kort tid optræder unge på knallert i tre episoder i voldelige overfald på mere eller mindre tilfældige ofre.

For at komme til bunds i den type sager kræves et indgående kendskab til den lokale ungdomskultur. Hvem kan finde på sådan noget og hvorfor?

DETER INGEN hemmelighed, at politistyrken i Faaborg ikke længere er så lokal, som man kunne ønske sig. Når man som politimand, når vagten er slut midt på eftermiddagen, kører ud af kommunen, får man i sagens natur aldrig det lokalkendskab, der er nødvendigt.

På det tidspunkt er nogle af "rødderne" jo først ved at stå op!

Men sådan er virkeligheden - stavnsbåndet er jo ophævet også for politibetjente.

MEN SÅ HAR vi jo heldigvis en SSP-mand, der qua sit dybe kendskab til byens unge kan bidrage med vigtige oplysninger, der kun bliver opsnappet, fordi man som primær opgave har at færdes blandt de unge.

Eller rettere: Sådan en havde vi. Flemming Moestrup stopper med udgangen af denne måned. Han har været dygtig til navigere i krydsfeltet mellem presse, skoler, forældre og politiet, og han har samtidig formået at være afholdt af de fleste unge.

Kostbar viden går tabt, når han stopper, og fra BUR og kontorchef Jørgen Kyed har signalet klart været, at den nye SSP-mand ikke skal ud og færdes blandt de unge i samme grad. Og han skal ikke lære de unge at kende i 7.-8. klasse ude i skolerne længere. Det skal skolerne selv klare, så der bliver mere SSP-tid til at følge aktiviteterne inden for BUR.

DETER EN skam, og man kan frygte, at der i løbet af nogle år atter opstår ungdomskulturer, som ingen ved noget om - og at vi i stigende grad vil opleve den slags umotiveret unge-vold, som mange borgere netop har valgt en mindre by som Faaborg for at undgå.

Bent Warncke er journalist på Fyens Stiftstidende i Faaborg.

Kostbar viden tabes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce