Lørdag den 20. maj er der atter Faaborg Korfestival - dog uden kirkekoncert i år.

Faaborg: Mindst 150 korsangere indtager lørdag den 20. maj Faaborgs gader, for her er det tid til den fjerde udgave af Faaborg Korfestival.

Faaborg og omegn har hele syv kor.

- Og det er der nok ikke mange købstæder, der kan mønstre, siger Jørgen Rasmussen, dirigent i Horne Mandskor, der for fire år siden tog initiativ til Faaborg Korfestival, hvor byens kor synger forskellige steder i byen.

Ideen stammer fra Ribe, hvor de også har en korfestival, hvor de synger i gaderne og formiddagen og i domkirken om eftermiddagen.

Her i Faaborg plejer korene også at synge sammen i Faaborg Kirke om eftermiddagen, men da Jørgen Rasmussen i efteråret ringede til kirken for at aftale nærmere, var der allerede booket et bryllup. Så folk må undvære den afsluttende fælles kirkekoncert i år.

Noget andet de må undvære i år er Horne Blandede Kor, der har fået en aftale i hus om at synge i Pantomimeteatret i Tivoli samme dag.

Desværre kan weekenden ikke rykkes, da det skal være i slutningen af maj, da alle korenes forårskoncerter er overstået der, og det er lige før, at de går på sommerferie.

- Og weekenden efter er det Kristi Himmelfart, og det dur bare ikke, siger Jørgen Rasmussen.

Korene pendler

Dagen er indrettet således, at alle kor starter med en fællessang på Torvet 10.30. Det er "Morgensang af Elverskud."

Herefter bliver Faaborg Gospel på Torvet, da de har højttalere med og kan spille Torvet op. Pensionistkoret Efterklang får fast placering i Mellemgade, mens Horne Mandskor, Brahetrolleborgkoret, Faaborgkoret og Faaborg A Capella Kor pendler mellem Østergade og Mellemgade.

Og de lover, at de kommer helt ned i bunden af Østergade den dag.

Jørgen Rasmussen garanterer, at der bliver noget for enhver smag, da korene er meget forskellige.

Dagens program slutter 12.30 på Torvet med endnu en fællessang, og det er Sebastians udgave af "I Danmark er jeg født."

Og bare rolig - kirkekoncerten vender tilbage til næste år, for Jørgen Rasmussen har allerede lagt en reservation ind!

 

 

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.