Forpagtere på Steensgaard køber faldefærdig kro for en krone. Nu skal de rejse stort millionbeløb for at sætte den i stand.
Korinth: Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede tirsdag at sælge Korinth Kro til lokale kræfter. Det bliver forpagterne på Steensgaards Herregårdspension Anne Bille-Brahe og Niels Raahauge, samt deres restaurantchef Kenneth Birler, der med et spændende projekt på tegnebrættet, skal hjælpe kroen tilbage til fordums pragt.

Det erfarne tre-kløver var de eneste, der under budrunden bød på kroen, men kommunen glæder sig meget over, at det projekt, de har beskrevet i deres tilbud, ligger godt i tråd med kommunens ønsker og planer for udviklingen af området omkring Korinth og Faaborg.

- Det var afgørende for os, at Korinth Kro blev solgt til nogen, som kunne fremlægge et projekt, som vi tror på, og et projekt, som vil understøtte de tiltag vi i forvejen har engageret os i lokalt. Ikke mindst hele arbejdet med at tiltrække turister og udvikle erhvervet omkring de lokale fødevarer af høj kvalitet, vil få gavn af projektet på kroen, understreger borgmester Hans Jørgensen.

- Det er mange penge, der skal til for at løfte projektet, men vi har stor tiltro til, at opgaven nu er i de bedste hænder.

De 3 nye ejere skal nu i gang med at skaffe midlerne til den omfattende renovering af kroen og her forventes det at være vigtigt for projektet, at der fra kommunal side over en årrække har været sat fokus på de lokale værdier, bl.a. ved at støtte projekter som Ridesti Sydfyn, Øhavsstien og banestien mellem Korinth og Ringe. Også det fælles fynske samarbejde om kvalitetsfødevarer vil være med til at understøtte de nye ejeres projekt på Korinth Kro.

Kommunen blev i sin tid nødt til at overtage kroen for at forhindre en nedrivning af den bevaringsværdige bygning og efterfølgende boligbyggeri. I forbindelse med salget, udbød kommunen kroen uden mindstepris. Kroen blev tirsdag solgt for et symbolsk beløb på 1 krone, men med en forventning om, at de nye ejere realiserer det beskrevne projekt. Kommunalbestyrelsen har med salget understreget, at de ønsker en drift på stedet, der kan sikre den historiske bygning og har derfor vægtet projektet højere end prisen.

I forbindelse med salget er det aftalt, at de nye ejere får det kommende år til at rejse midlerne til realiseringen af projektet. Lykkes det mod forventning ikke, er kommunen indstillet på at lade handlen gå tilbage.
  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Spøgelseskro sælges

Spøgelseskro sælges

19
Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

1
To forslag til at redde kro

To forslag til at redde kro