Intro

Faaborg-Midtfyn: Selv om den konservative folketingsgruppe tirsdag aften kastede regeringen og samarbejdet i blå blok ud i en alvorlig krise, så har den seks mand store konservative folketingsgruppe stadig fuld opbakning fra Kirsten Birkelund, der er konservativ formand i Faaborg-Midtfyn.

- Jeg sidder ikke med fingrene nede i sagerne, så derfor har jeg fuld tillid til vores folketingsgruppe, siger Kirsten Birkelund.

Og tilliden vil stadig være intakt, hvis den konservative manøvre leder til en mistillidsafstemning i folketingssalen, der ender med at trække tæppet væk under Lars Løkkes Venstre-regering.

Så har jeg stadig fuld tillid til, at vores folketingsgruppe gør, hvad der er bedst for vores parti, fastslår Kirsten Birkelund, der står i spidsen for de 78 medlemmer af Det Konservative Folkeparti i Faaborg-Midtfyn.

Samme ubetingede tillid til den konservative folketingsgruppe er der fra partiets medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, Andreas Møller.

 - Jeg er lidt chokeret over, at sagen er eksploderet på den her måde. Men når hele folketingsgruppen bakker op, så er det her det rigtige at gøre, siger Andreas Møller og tilføjer: 
 
- Selvfølgelig vil jeg personligt være ked af det, hvis sagen skulle ende med et nyvalg. Men når folketingsgruppen har lagt den her linje, så skal de holde fast i den, fastslår lokalpolitikeren, og samme melding kommer fra den tidligere konservative lokalpolitiker og mangeårige formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn, Grete Justesen.

- Folketingsgruppen skal bare holde fast. Det er sådan nogle sager her, der gør, at jeg er medlem af De Konservative, siger Grete Justesen, der som aktiv politiker var kendt for at holde den grønne fane højt.
- Det er vigtigt for os alle sammen, at vi ikke ødelægger vores natur og miljø. Det er vores arv til børn og børnebørn, fastslår Grete Justesen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

4
Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

8
Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste

Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste