Kommunalbestyrelsen skred tirsdag til redning af Lyø Kulturcenter, som Sparekassen Fyn har truet med at indgive konkursbegæring mod efter hårdt træk på kassekreditten. Nu bliver faciliteterne på den tidligere skole reddet af et kommunalt annuitetslån på 400.000 kr., der skal betales tilbage over 20 år.

Lyø Kultur- og Besøgscenter købte den gamle skole af kommunen for netop 400.000 kr. i 2011. Siden har foreningen ved hjælp af fondsmidler bygget om for 3.250.000 kr. Men budgettet er skredet, så underskuddet er på 400.000 kr., og forsøg på at optage kreditforeningslån er strandet. Realkreditinstitutterne vil ikke risikere noget, når bygningen ligger på en ø, og kommunen har en tilbagekøbsservitut.

Jakob Holm (SF) skældte på kommunalbestyrelsesmødet ud over kreditinstitutternes vrangvillighed.

Men nu er projektet altså reddet.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.