Kommunen går til ministeren


Kommunen går til ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MODANGREB: Vil forklare hvorfor bedsteforældre ikke er egnede som plejeforældre
BROBY: Socialminister Henriette Kjær (K) kan se frem til at blive dybt involveret i sagen om bedsteforældrene fra Sydlangeland, som Broby Kommune nægter at acceptere som plejefamilie for deres tre år gamle barnebarn.

Bettina Christensen og Knud Mogensen har for længst klaget deres nød i et brev til ministeren, og nu går Broby Kommune også til Henriette Kjær.

- På grund af den fortsatte offentlige tumult om sagen, har vi bedt om foretræde for ministeren snarest muligt, siger borgmester Erling Bonnesen (V).

Her skal de medarbejdere fra Broby Kommune, der har vurderet, at bedsteforældrene er ikke er egnede plejeforældre, i detaljer redegøre for sagen over for ministeren.

Kommunen har haft to medarbejdere i socialafdelingen til uafhængigt af hinanden at vurdere, om bedsteforældrene kan bruges som plejeforældre.

- På grund af kommunens tavshedspligt har det ikke været muligt at redegøre sagen fuldt ud i medierne, forklarer Erling Bonnesen, der gentager den sætning, der så ofte har lydt fra kommunens medarbejdere i denne sag:

- Vi er helt enige med ministeren i, at det er bedst at slægtsanbringe, men det kan ikke lade sig gøre i denne konkrete sag, siger borgmesteren, igen uden at kunne uddybe på grund af tavshedspligten i denne type sager.

Dog har kommunaldirektøren i Broby Kommune tidligere forklaret, at forholdet mellem bedstemoren og hendes datter, kan blive et problem i forhold til at lade bedsteforældrene tage sig af deres tvangsfjernede tre år gamle barnebarn. Det på trods af, at også barnebarnets mor ønsker denne løsning.

Redegørelse sendt

Bedsteforældrene har tidligere efterlyst en skriftlig begrundelse fra kommunen på, hvorfor de ikke må være plejeforældre for barnebarnet.

Den fik de i sidste uge, men giver ikke meget for indholdet.

- Det er meget tyndt, siger Bettina Christensen, der mener, at kommunen har truffet sin beslutning, og ikke vil høre på deres argumenter.

Borgmester Erling Bonnesen forventer, at delegationen fra Broby Kommune får foretræde for socialministeren i løbet af august.

Kommunen går til ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce