Kommunen betaler et eksternt firma for at fjerne og forebygge graffiti på kunstbænken

Ringe: Én gang om ugen bliver kunstbænken ved Ringe Sø tjekket for grafitti, og er der noget, bliver det fjernet. Kommunen betaler nemlig fast et firma 8000 kroner om året for at fjerne og forebygge graffiti på kunstbænken.

- Når de har fjernet graffitien, lægger de en form for coating på, der gør, at grafittien er nem at fjerne, fortæller Ole Tyrsted Jørgensen, der er afdelingsleder i Natur og Trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Aftalen blev indgået, da første melding om graffiti tikkede ind en måneds tid efter bænken blev indviet i december 2015, for allerede dengang formodede man, at graffiti kunne blive en udfordring.

- Erfaringen viser, at jo hurtigere, man får det fjernet, jo mere holder man det nede. Er der lidt ét sted, tiltrækker det, at andre kommer og laver mere. Vi ser det jo ikke, før nogen fortæller os det, og derfor har vi vurderet, at det at have en fast aftale, hvor nogen løbende tilser det, i sig selv en forebyggende foranstaltning. Så en del af omkostningerne er også at forebygge, forklarer Ole Tyrsted Jørgensen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Kunstbænken fylder 2 år: Kunstbænk-kunstner blev opstemt af bænk-modstanden

Kunstbænken fylder 2 år: Kunstbænk-kunstner blev opstemt af bænk-modstanden

1
Fra borgerkrig til mødested: Ringes kunstbænk fylder to år

Fra borgerkrig til mødested: Ringes kunstbænk fylder to år