Kommune tygger på plan mod lugtgener


Kommune tygger på plan mod lugtgener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Beboerne i området omkring Dybendal og Vesterparken i Ringe kan godt begynde at sætte næsen op efter en sommer uden lugtproblemer. I hvert fald er den lokale juicefabrik, Rynkeby Foods, nu kommet med sit bud på, hvordan de aktuelle problemer kan stoppes.

Det skete på et møde i denne uge, hvor blandt andre Olav Bojesen fra kommunens miljøafdeling sad med ved bordet. Det samme gjorde repræsentanter for det lokale renseanlæg i Ringe. Forvaltningen vil nu gå planen efter i detaljer for at afgøre, om myndighederne skal stille yderligere krav, eller om virksomhedens egne forslag er tilstrækkelige, oplyser han.

Direktør Jørgen Dirksen har tidligere forklaret, at lugtgenerne blandt andet skyldes, at firmaets eget rensningsanlæg ikke kan følge med den udvidede produktion. Samtidig opstod der et uheld, hvor cirka 25.000 liter juice løb ud i anlægget og ødelagde den biologiske balance.

Det har fået hele 176 borgere til at skrive under i protest over den fæle lugt, der er blevet beskrevet som en blanding af gylle, kloak og noget kvalmende sødt.

Mere kraft på pumperne

Siden har Rynkeby gjort, hvad man kunne for at passe og pleje de bakterier, der skal få renseprocessen til at fungere, blandt ved at "røre i suppen" og tilføre ilt. Det har man haft held med. Ifølge Olav Bojesen er lugtproblemerne da også langt mindre udtalte i dag end for bare 14 dage siden.

På kort sigt vil man også sætte mere kraft på pumperne, der skal sendes spildevandet fra fabrikken og videre til Ringe Renseanlæg, ligesom man vil overlade en større del af renseprocessen til det lokale renseanlæg. Som et tredje element skal der fremover være låg på fabrikkens egen slamtank, og så vil man i øvrigt gå hele produktionen efter for at mindske spildet.

For beboerne er det nok så interessant, hvordan man har tænkt sig at undgå lignende problemer i fremtiden. Men de mere langsigtede løsninger kræver et større analysearbejde, fortæller Olav Bojesen. Blandt andet vil det indgå i overvejelserne, om Rynkebys eget renseanlæg har den fornødne kapacitet, eller om det vil være nødvendigt at bygge et større et af slagsen.

Kommune tygger på plan mod lugtgener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce