Kommune blacklister bygmester


Kommune blacklister bygmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVIPSER ELLER SVINDEL: VVS-mand Per Mortensen fik byggetilladelse på forkert grundlag
RINGE: En gemen byggesag er ved at udvikle sig til en alvorlig strid mellem Ringe Kommune og smede- og blikkenslagermester Per Mortensen, der for nylig var stærkt involveret i inhabilitetssagen mod Bo Andersen. Faktisk var det ham, der startede sagen.

To gange har Per Mortensen forgæves søgt om byggetilladelse til et større antal seniorboliger i Lundsager, end lokalplanen umiddelbart gav belæg for. De to afslag fik ham imidlertid ikke til at give op, og tredje gang lykkedes det for den ihærdige bygmester at få tilladelsen i hus.

Men det skete på uærlig vis, hævder kommunen, der derfor har taget det relativt drastiske skridt at blackliste smedemesteren i alle kommunens institutioner. Altså forhindre ham i at få arbejde.

Alle gode gange tre

I kommuneingeniør Preben Mørkhøjs udlægning består svindelen i, at bygmesteren har indsendt sin ansøgning vedlagt en såkaldt beliggenhedsplan, men uden at gøre opmærksom på, at byggeriet krævede dispensation fra lokalplanen.

- Det er ansøgerens pligt at oplyse, hvis der kræves dispensation til et byggeri. Det er ikke vores opgave at kontrollere det, siger Preben Mørkhøj.

Trods det lykkedes det de kommunale bygningsmyndigheder at opdage problemet i forbindelse med de første to ansøgninger. Men i tredje hug gled ansøgningen altså glat igennem, selv om husene var placeret for tæt.

Politisk rygdækning

Først efter nogen tid gik det op for Ringe Kommune, at man - efter egen opfattelse - var blevet taget ved næsen, og at landmålerens bebyggelsesplan ikke var en garanti for, at alle regler var overholdt. Men da var byggeriet allerede så vidt fremskredent, at kommunen opgav at forlange det revet ned igen.

I stedet valgte man - i samråd med politikerne i teknisk udvalg - at udelukke smedemesteren fra alle kommunale arbejdsopgaver.

- Det er korrekt ja. Vi kan jo ikke bruge folk, der er uærlige, siger Svend Erik Greve (V), der var konstitueret formand for teknisk udvalg, da sagen var til drøftelse den16.juni.

At udelukkelsen af Per Mortensen fra kommunale arbejdsopgaver skulle have noget at gøre med hans kritik af borgmesteren i inhabilitetssagen, afvises på det bestemteste af Preben Mørkhøj.

I følge Svend Erik Greve skete blacklistningen imidlertid på borgmesterens initiativ.

Det har ikke været muligt at få en kommentar hertil fra Bo Andersen.

Kommune blacklister bygmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce