Kommunal offensiv mod mobning i skolen


Kommunal offensiv mod mobning i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsesse Marys fond bag undervisnings- materiale, der skal gøre op med mobning i de faaborg-midtfynske skoler

Faaborg-Midtfyn: Børn, som ikke trives, har ikke meget overskud til at lære noget i skolen.

Det mener Tonni Leicht Jørgensen, undervisningschef i Faaborg-Midtfyn Kommune, og derfor tages et nyt middel mod mobning nu i brug på de faaborg-midtfynske skoler.

Der er tale om en kuffert med titlen "Fri for mobberi", og i kufferten er en hel bunke undervisningsmateriale til børn i små klasser.

Anti-mobbe-kufferten er udviklet af Red Barnet og Mary Fonden, og med den i hånden vil Faaborg-Midtfyn Kommune nu prioritere indsatsen mod mobning i skolerne i top.

Leg i sneen udartede sig

Blandt andet går klasselæreren ind og samtaler med hver enkelt elev, senere i grupper og til sidst hele klassen. På den måde bliver konflikter afdækket, og der tegner sig et mønster af relationerne i klassen. Som eksempel på mobning af nyere dato nævner skoleleder Børge Bisgaard, Nordagerskolen, leg i sneen, som udartede, og som der blev taget fat på.

Nordagerskolen arbejder både med mobberen og den, der bliver mobbet, fordi det nogle gange kræver ændret adfærd fra begge at få fjernet grobunden for mobberier.

- Når vi får os gravet ned, viser det sig som oftest, at det er banaliteter og små ting, der kan ligge bag mobning. Derfor er det vigtigt at få det afdramatiseret, også over for forældrene, konstaterer Børge Bisgaard.

- Det er nødvendigt med en indsats mod mobberi, for det holder aldrig op, tilføjer han.

Med den nye skolekuffert får lærere en række gennemarbejdede forslag til trivselsarbejde i klasserne. Flere skoler har allerede gode erfaringer med kuffertprojektet.

Kommunal offensiv mod mobning i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce