Hele ugen har skoleelever fra Faaborg-området boltret sig ved Legeskibet på midtermolen ved Kanalvej. I weekenden kan alle faaborgensere få chancen, når skibet indgår i Outdoor Sydfyn.

Faaborg: Der er usædvanlig meget aktivitet på midtermolen på Faaborg Havn denne fredag.

To 6. klasser fra Øhavsskolen og Enghaveskolen har det tilsyneladende fornøjeligt, mens de bliver kastet ud i en række sjove lege, instrueret af to legematroser fra Legeskibet, som hele ugen ligger til kaj i Faaborg og som noget nyt er et af indslagene i Outdoor Sydfyn i weekenden.

Legeskibet

Legeskibet er et samarbejde mellem Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden, som har bevilget 16 mio. kr. til projektet.Formålet er at udvikle den særlige danske bevægelses- og legekultur, og projektet følges tæt af Syddansk Universitet, der vil sikre en løbende vidensopsamling og dokumentation af effekten.

Legeskibet og aktiviteterne på midtermolen ved Kanalvej er åbne under Outdoor Sydfyn fredag 15-17, lørdag 10-16 og søndag 10-14. 

Flere af legene handler om hurtighed og reaktionsevne. For eksempel en leg, hvor klassen deles i to grupper, der står på hver sin række med cirka 10 meter imellem. Midt mellem de to grupper ligger et tørklæde på asfalten. Alle elever i hver gruppe har fået numre, og når legematros Ditte G. Hansen råber "5", skal de to 5'ere spurte hen og forsøge at komme først til tørklædet, som skal bringes tilbage til gruppen uden at blive fanget af modstanderen.

- Det er sjovt og aktivt, og vi får legehumøret tilbage. Ellers sidder alle jo tit bare med hovedet nede i mobilen eller Ipad'en, siger Amalie Persson og Hannah Maddock fra 6. klasse på Øhavsskolen.

Også Thorkil Fonnesbech, lærer på Enghaveskolen, kan se fidusen ved at tage med eleverne ud til Legeskibet.

- De hygger sig, og der er masser af lege, som jeg ikke kendte i forvejen. Det virker ret gennemtænkt, og det er lege, der virker. Dem vil jeg godt kunne bruge hjemme på skolen, siger han.

I løbet af ugen har også elever fra Haastrup Friskole, Horne Skole og Bøgebjergskolen besøgt Legeskibet.

Efter at have været igennem en række lege på kajen kommer klasserne på skift om bord på Legeskibet, der egentlig også hedder "Mira". Og til sidst kan de prøve alle de legeredskaber og spil, der er spredt ud over hele midtermolen.

- Skibet er opkaldt efter den første kaptajns datter, som hed Mira. Det er fra 1898 og bygget af træ, og det er et stort arbejde at vedligeholde træet i over 100 år, fortæller legematros Ditte G. Hansen, da klassen fra Enghaveskolen er kommet om bord.

I weekenden kan alle i Faaborg opleve Legeskibet og prøve legene og aktiviteterne, for som noget nyt indgår Legeskibet i år i Outdoor Sydfyn, der brager løs hele weekenden.

  • Af: