Kom med til Naturkanon-fejring i Svanninge Bakker og Bjerge

Alle interesserede er inviteret til en festlig fejring af Svanninge Bakker og Bjerge og kanoniseringen. Foto: Casper Tybjerg.

Kom med til Naturkanon-fejring i Svanninge Bakker og Bjerge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som ét ud af kun 15 områder i Danmark - og som det eneste på Fyn - er Svanninge Bakker og Bjerge blevet en del af Danmarks Naturkanon. Det bliver fejret den 1. juli.

Svanninge: Efter 1671 forslag fra danskerne udvalgte en jury sidste efterår 15 naturområder til Danmarks nye Naturkanon.

Svanninge Bjerge og Bakker var med på listen, og det markerer Faaborg-Midtfyn Kommune og de to lodsejere i området, Naturstyrelsen og Bikubenfonden, nu med en fælles fejring.

- Det er dejligt, at Danmarks Naturkanon kan bidrage til at rette fokus på de utallige naturoplevelser, besøgende kan få i Svanninge Bjerge. Fra en solplet i en skovlund og lyden af fugle og frøer til stormrevne træruiner og rovfuglens slagteplads på en træstub. Naturen er skøn, rå og storslået, siger Tessa Buchwald, leder af Svanninge Bjerge, Bikubenfonden, i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Fejringen af bakker og bjerge finder sted mandag den 1. juli kl. 19 til 21, og alle er velkomne. Arrangementet begynder ved Talerstolen i Svanninge Bakker, hvor der vil være taler af borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), skovrider Jakob Harrekilde og leder af Svanninge Bjerge, Tessa Buchwald.

Husk godt fodtøj

Efter talerne er der fælles gåtur til Lerbjerg i Svanninge Bjerge, hvor jurymedlem og naturformidler Vicky Knudsen vil facilitere en debat med lokale aktører - og publikum - om alt det, der gør Svanninge Bakker og Bjerge til noget helt særligt. Faaborg Museum vil fortælle om Fynbomalernes natursyn. Naturama vil gøre deltagerne klogere på områdets dyreliv, bl.a. hasselmusen. Og Øhavsmuseet sætter ord på ambitionerne om at skabe et museum, der forbinder natur, kultur og det moderne menneske.

Turen foregår i kuperet terræn, så husk godt fodtøj og tøj efter vejret. Turen er ikke egnet til barnevogn, og der kan parkeres på Naturstyrelsens P-pladser ved Odensevej 173 nord for restaurant Skovlyst.

- Vi er i Faaborg-Midtfyn meget, meget stolte over, at vores lokale naturperle i form af Svanninge Bakker og Bjerge er blevet udnævnt til Naturkanonen - og dermed til at være en del af vores nationale naturskat. Nu håber vi, at endnu flere danskere får øjnene op for den unikke natur, vi har her, og får lyst til at besøge området, siger borgmester Hans Stavnsager i pressemeddelelsen.

Kom med til Naturkanon-fejring i Svanninge Bakker og Bjerge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce