Kom i gang: Politikerne skærper kravene til borgerbudget

I 2015 gav Anne Møllegaard Mortensen Michael Hansen 500.000 kr. til at få skabt legeparken. Stadig er den kun på papir, og i fremtiden bliver det ikke muligt at trække et projekt i så lang tid, hvir der er borgerbudgetpenge involveret. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Kom i gang: Politikerne skærper kravene til borgerbudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjerde omgang med borgerbudget er klar til at blive sat i gang, og det bliver med skærpede krav. Nu er det slut med at trække projekter i langdrag, som det er sket med det første projekt, der fik borgerbudgetpenge.

Faaborg-Midtfyn: Det skal være slut med projekter, der har svært ved at blive sat i gang eller ikke rigtig kan blive afsluttet. I hvert fald hvis de har fået tilskud via borgerbudgetpuljen.

Om kort tid går en ny runde med uddeling i gang, og det bliver med skærpede krav fra politisk side. Det oplyser formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, Anne Møllegaard Mortensen (DF)

- Projekter skal være begyndt inden for et år og afsluttet efter to år. Vi har skærpet den del, for når man søger om tilskud, har man også et ønske om at få det lavet, siger udvalgsformanden.

Hun understreger, at de fleste projekter, der gennem de seneste tre år har fået penge, er landet eller sat i gang. Dog er der eksempler på det modsatte, og faktisk er det første projekt, der fik penge, endnu ikke begyndt. Det er Carl Nielsen Legepark, der fik hele puljen på 500.000 kr. i november 2015.

- Jeg tror, at det kommer i mål, men det skal være slut med hele tiden at komme med nye initiativer og udskyde tingene. Så må man i gang og få det afsluttet, og så kan man tænke nyt derefter, hvis man har lyst til det, siger Anne Møllegaard Mortensen.

Udskudt flere gange

Legeparken, som skal skabes ved Skullerodsholm i Nr. Lyndelse, er inspireret af Madsbyparken i Fredericia. For godt et år siden garanterede den daglige leder på stedet, Michael Hansen, at legeparken stod klar i 2017.

Men det cirka to millioner kr. dyre projekt er igen blevet udskudt - blandt andet fordi folkene bag har krævet en driftsaftale af parken med kommunen. Den er på plads, men ifølge den daglige leder er man stadig ikke klar til at begynde anlægsarbejdet.

- Der er nogle løse ender, men vi er tæt på officiel byggestart, siger Michael Hansen, som ikke kan komme det nærmere.

Der er 500.000 kr. årligt i puljen, og pengene deles ud til kommunens tre egne, som får ansvaret for den videre proces.

Overskydende penge fra projekter, der ikke bliver til noget, sendes tilbage i puljen, så der er ekstra penge året efter.

Kom i gang: Politikerne skærper kravene til borgerbudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce