Kolesteroltallet slog alarm

- Vi er gået fra kritik af hinanden til omsorg. Selv har jeg lært, at jeg måske ikke er så sund, som jeg troede. Det gør jeg noget ved nu, siger Preben Raun Madsen.
Foto: Andreas Bastiansen

Kolesteroltallet slog alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sundhedstjekket røg Preben Raun Madsen til lægen i rekordfart

FAABORG: - Det var vist lige før alle alarmlamper blinkede rødt, da jeg fik målt mit kolesterol-tal. Ja, jeg tror faktisk, at jeg slog rekorderne oppe hos Lisa, fortæller Preben Raun Madsen, der er lagermedarbejder på Tulip i Faaborg.

Efter et møde med fysio- terapeut Lisa Jørgensen, der er Faaborg-Midtfyn kommunes virksomhedsrådgiver, drønede han til lægen med sved på panden.

- Heldigvis var det ikke så alvorligt, at jeg stod med det ene ben i graven, men det viste sig, at hele familien er arveligt belastet med for højt kolesterol, så vi blev alle sammen tjekket, fortæller Preben Raun Madsen.

Aktive kolleger

Han er selv aktiv fysisk og lever sundt og ryger ikke, så det var lidt af en bombe, men han er taknemlig over, at det blev afsløret.

- Lægen siger, at jeg kan kontrollere det ved at holde den sunde livsstil. Så det kan du tro, jeg gør. Det som denne kampagne har givet mig, er at jeg troede at jeg var så sund og rask. Nu er jeg blevet meget mere opmærksom på mit helbred, siger han.

En af de successer Preben Raun Madsen har lagt mærke til præger Tulip lige nu er skridttæller-konkurrencen.

- Kollegerne går op i det med liv og sjæl. Alle vil vinde og kampen for at vinde gør jo noget godt for alle. Generelt er vi også blevet meget mere opmærksomme på hinanden.

- Det er blevet legitimt at spørge ind til hinandens helbred, og hvis vi ser en, der har det skidt eller puster meget eller spiser usundt, så bemærker vi det. Og hvor det før kunne være en kritik, så er det nu omsorg. Og sådan bliver det også opfattet, siger han.

Kolesteroltallet slog alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce