Koks i bryllupsplaner efter indbrud


Koks i bryllupsplaner efter indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KNIBE: Provst opfordrer sognebørn til at ringe, hvis de har planlagt bryllup i 2005

SDR. HØJRUP/ÅRSLEV: Er du sognebarn i Sdr. Højrup eller Årslev Sogn, og har du planlagt et bryllup senere i år?

Ja, så bør du sikre dig en ekstra gang, at præsten har tænkt sig at møde op på den store dag. Den kalender, som indeholder samtlige aftaler om bryllup og barnedåb i 2005, er nemlig forsvundet.

Det er sket i forbindelse med et indbrud på præstegården i Sdr. Højrup onsdag den 5. januar. Her har sognepræst Johannes Almar boet siden december 1966. Men i august 2004 skiftede han præstegården ud med en privat bolig i Sdr. Højrup. Det kunne han gøre, fordi han går på pension den 1. februar. Kontoret og lokalerne til konfirmandforberedelse er dog fortsat i brug.

Det var netop kontoret, som tyvene havde udset sig den dag i begyndelsen af januar.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, fortæller Johannes Almar om det syn, der mødte ham efter indbruddet.

- Papirer, blanketter og dødsattester lå i en stor pærevælling på gulvet, og der var smurt blæk ud over det hele. Jeg har prøvet at rydde op, så godt jeg kan, men kalenderen er og bliver væk, fortæller han.

Johannes Almar har ferie, indtil han skal holde afskedsgudstjeneste den 30. januar. Sammen med sin midlertidige afløser, sognepræst Poul Erik Steffansen, har han forsøgt at finde frem til de datoer, som er skrevet ned i kalendere.

- Foreløbig har vi fået tre bryllupper på plads. Jeg tror, det er dem alle sammen, men jeg er ikke helt sikker, siger han.

Derfor opfordrer provst Inge Dahlsgaard nu alle sognebørn til at give besked, hvis de har planlagt et bryllup i 2005.

- Jeg er ikke så bange for, at et bryllupspar kommer til at vente forgæves på en præst. Ofte ringer parret tre uger før brylluppet, så vi kan altid finde én, der har tid. Det værste er faktisk, at vi risikerer at stå med to par, der har bestilt tid til et bryllup på samme dag og samme tidspunkt. Det ene par kan så blive nødt til at ændre på planerne, og det er ikke helt uproblematisk, når indbydelserne først er sendt ud, siger provsten.

Hun forsikrer, at kirken nok skal betale portoen, hvis det bliver nødvendigt at sende nye indbydelser ud. Henvendelse kan rettes til Inge Dahlsgaard på telefon 65991164 eller direkte til sognepræsten på tlf. 65991066.

Koks i bryllupsplaner efter indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce