Kok: Børn kender ikke kvalitet

Se billedgalleri
17 børn på sommerskole lærte at fange krabber og slå dem ihjel med økse, inden de røg i gryden ved Dyrborg Strand.

Kok: Børn kender ikke kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerskole med fokus på mad skal lære børn om råvarer og god smag

DYREBORG: I hjemmet står alt for mange forældre for madlavningen uden at fortælle børnene om ingredienser og stegetider, mener chefkok fra Kvægtorvets TV 2-restaurant, Mikael Hansen.

Derfor brugte han dagen i går på at lære 17 børn på sommernaturskole ved Dyreborg Skov at fange krabber og tilberede dem over bål.

- Det er vigtigt, at børn lærer, at det er en proces at lave mad. Her fanger de selv krabberne og koger dem og laver tilbehør, siger Mikael Hansen.
Mikael Hansen lærer børnene at lave hjemmelavet mayonnaise til deres rejemadder.
Mikael Hansen lærer børnene at lave hjemmelavet mayonnaise til deres rejemadder.
Foto: Kim Rune

Splattede indvolde

Og børnene går ind i det med liv og sjæl.

Med skaftet spændt godt mellem sine 10-årige hænder løfter Rebekka Veber armene, og svinger hårdt øksens hoved ned mod den forsvarsløse krabbe, der ligger på træblokken. Indvoldene sprøjter ud og rammer en piges bluse.

- Jeg slår dem næsten helt ihjel, siger Rebekka, mens Sebastian tager fat om den halvdøde krabbes ben og smider den op i gryden til dens døde kammerater. De skal snart spises af børnene på sommerskolen "Kok Amok".

Bedre end McDonald's

Sommernaturskolen bliver holdt af Trente Mølle Naturskole i samarbejde med foreningen Smagen af Fyn. Og også på naturskolen er man enig i, at børnene skal vide mere om, hvad de putter i munden.

- Vi vil gerne lære børnene om kvalitetsmad, og at der faktisk findes andet end McDonald's, siger Leif Sørensen, som er naturvejleder på Trente Mølle Naturskole.

Her har man oprettet en sommerskole med fokus på mad som alternativ til de talrige sportslejre, der løber af stablen over sommeren.

Skidt undervisning

Og ifølge Mikael Hansen er det nødvendigt med en sommerskole til at lære børnene om god madlavning.

- Der er så få penge til husgerning i skolen, og det bliver kedelig mad, som børnene ikke gider spise. Børnene skal lære at arbejde med friske sæsonvarer, og det gør de her.

Sjovt at dræbe

Ved tilberedningsbordet er der rift om pladserne. Mikael går i gang med at lære børnene at lave mayonnaise, og alle vil gerne prøve at piske i skålen. Imens syder krabberne over bålet sammen med tomater og løg. Det bliver til en krabbesuppe.

Og der er ingen tårer over de døde krabber.

- Det er sjovt at slå dem ihjel, siger flere af pigerne og giver endnu en krabbe et slag med øksen, inden den når sit sidste stop i gryden.

Sommerskolen slutter på fredag, hvor børnene inviterer familie og venner på besøg i deres egen restaurant.

Kok: Børn kender ikke kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce