Klumme: Sådan styrker vi fællesskabet i Gislev

A.P. Andersen

Klumme: Sådan styrker vi fællesskabet i Gislev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byerne forandrer sig, og det gør deres borgere også. Hvad der var godt i går, er ikke nødvendigtvis godt i dag og slet ikke i morgen. Den selvejende institution Ryslinge Hallerne har i mange år med sin bestyrelse været den fælles drivkraft for hallerne henholdsvis i Gislev, Kværndrup og Ryslinge.

Efterhånden som tilskuddene til hallerne er blevet reduceret væsentligt, og interessen for lokal styrkelse af de tre fælles haller har været vanskeligere at finde, har det været nødvendigt at finde nye veje. Den nu tidligere bestyrelse for Ryslinge Hallerne har gennem det seneste år arbejdet sammen med lokale arbejdsgrupper om at splitte Ryslinge Hallerne op i tre selvstændige haller. Arbejdet er tilendebragt, og fra 1. januar 2018 har hver af de tre byer nu fået sin egen hal med hver en selvstændig bestyrelse. Økonomien er kommet på plads i et nært konstruktivt samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, hvorved der nu endelig er er blevet ryddet op i en gammel gæld fra før kommunesammenlægningens tid.

Hallerne bliver hermed et endnu stærkere lokalt kort i medudviklingen af det brede kulturliv i vores byer.

Før jul blev cykelstien mellem Gislev og Fjellerup indviet - et projekt, som har været undervejs gennem de senere år, men hvor der først efter massivt pres fra borgerne i landsbyklyngen Landet på Midtfyn blev afsat de nødvendige midler til anlæggelsen af cykelstien. For os var det en god prioritering, selvom der er andre strækninger, som også presser sig på som meget trafikfarlige.

En arbejdsgruppe er nu i gang med at kortlægge og beskrive alle offentligt tilgængelige stier med videre i de lokalområder, der hører under Landet på Midtfyn. Det er et større arbejde, men vi ser frem til, at vi kan få et samlet overblik over, hvordan vi af alternative ruter kan bevæge os rundt i vores dejlige og varierede natur.

En kommende fælles opgave bliver her i foråret at få produceret en introfilm om vores egn. Vi vil sætte fokus på naturen, byerne, mulighederne, tilflyttere etc. Filmen skal lægges på vores lokale hjemmesider, lysaviser, bruges på vores stand på Egeskov Marked og mange andre steder.

Det sidste, der skal nævnes i denne klumme, er Ådalscenen i Gislev, som fremover kommer til at hedde "Ådalscenen Kulturcenter Gislev". Scenen har rejst sig af græsset, og der er ved at blive lagt tag på bygningen. Den vil stå færdig omkring juni 2018 med indvielse umiddelbart herefter.

Ådalsscenen. Foto: Kurt Rasmussen
Ådalsscenen. Foto: Kurt Rasmussen
Gislevhallerne. Foto: Roland Petersen
Gislevhallerne. Foto: Roland Petersen

Klumme: Sådan styrker vi fællesskabet i Gislev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce