Klumme: Nu ved vi - næsten - alt om vores landsbyer

Pia Skovshoved, pia.skovshoved@gmail.com

Klumme: Nu ved vi - næsten - alt om vores landsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er med en blanding af lettelse og stolthed, at koordinationsgruppen i landsbyklyngen Hånden under Midtfyn nu kan præsentere en rapport, som i ord, tal og billeder beskriver vores midtfynske landsbyklynge.

Koordinationsgruppen er glade for at kunne præsentere en absolut læseværdig rapport, som fortæller meget om det, vi vidste, men bestemt og så noget, som ikke bare er en øjenåbner, men også giver anledning til undren. Går man for eksempel rundt og tror, at det frivillige arbejde bæres af få dedikerede ildsjæle, så viser undersøgelsen, at hele 55 procent deltager i frivilligt arbejde. Til gengæld kommer det nok ikke bag på nogen, at natur og fællesskab er absolutte topscorere, når undersøgelsen spørger, hvad vi er mest stolte af i klyngen.

Hele 97 procent er tilfredse med at bo i området, mens 87 procent mener, at klyngesamarbejdet er en nødvendighed, hvis vi skal overleve som lokalsamfund.

Dette er bare nogle få nedslag i rapporten, som i øvrigt rummer tal for idrætsaktivitet, foretrukne mødesteder og mange andre spørgsmål.

Rapporten bygger for en stor del på en borgerundersøgelse, som koordinationsgruppen gik ud med i efteråret. Her deltog 379 i besvarelsen af undersøgelsen, og det betød, at vi fik 15,1 procent af de mulige besvarelser, hvilket er nok til, at vi kan drage nogle brugbare konklusioner. Rapporten indeholder derudover også en kortlægning i form af beskrivelser og flotte billeder, som lokale borgere har bidraget med og tak for det. DGI har stået for layout og trykning.

Rapporten er en del af arbejdet med at etablere en landsbyklynge og en opgave som vi har forpligtet os til overfor dem, som har støttet projektet økonomisk, det vil sige Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og DGI. Og det et uvurderligt værktøj, når klyngen skal i gang med at arbejde med at udvikle områdets potentialer. Rapporten kan give et godt grundlag for at definere hvilke områder der kræver et særligt fokus og en særlig indsats, enten fordi de er særligt markante og interessante, eller fordi det er områder, som skaber en særlig udfordring.

Rapporten kan ligeledes tjene som en god og solid dokumentation, når man skal søge midler til større projekter. Hvis du ønsker at dykke længere ned i rapporten findes den på landsbyklynger.dk under "projekter".

Søndag den 18. marts vil rapporten blive præsenteret for offentligheden ved et borgermøde i Galleri Svinestien i Rudme.

Fakta
Landsbyklyngen Hånden under Midtfyn består af lokalområderne Espe, Krarup, Snarup, Søfælde, Lydinge, Tange, Findinge, Pennsylvanien, dele af Tingsskoven, Gestelev, Heden, Vantinge, Palleshave, Nordskov og Boltinge, Herringe,Rudme, Volstrup, Brangstrup,Boltinggaardskov, Hillerslev, Højrup, Sallinge og Nybølle.Koordinationsgruppen bag landsbyklyngen Hånden under Midtfyn består af Tina Ellegaard, Højrup, Tyge Mortensen, Rudme, Heidi V. Tsimisiris, Gestelev, Jens Peter Jacobsen, Faaborg-Midtfyn Kommune og landsbyklyngekoordinator Pia Skovshoved, DGI.

Klumme: Nu ved vi - næsten - alt om vores landsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce