Klumme: Kender du Fynsland? Vi arbejder for dig

Gunnar Landtved

Klumme: Kender du Fynsland? Vi arbejder for dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Fynsland arbejder vi for at være bindeleddet mellem lokalråd og politikere.

For eksempel er det for mange en stor opgave at finde rundt i alle de forskellige pengepuljer, som vores kommune administrerer, Derfor arbejder vi for at få overskuelighed og en procedure, hvor det er nemt at søge penge i puljerne. Det skal ikke være ansøgningsarbejde, der kvæler det gode initiativ i vores lokalområder.

Vi arbejder også for bedre bredbånd. For at vores lokalområder kan tiltrække nye borgere er det vigtigt, at der er fibernet til rådighed. Faaborg-Midtfyn Kommune og Energi Fyn er nået et godt stykke på vejen til fuld dækning, men mangler stadig noget. Da regeringen har sat en pulje af til yderområderne, er det Fynslands opgave at være med til at få alle med.

Under Fynsland er der også en gruppe, der arbejder med delebiler og busser. Vi må bare erkende at i et velfungerende lokalsamfund er infrastrukturen meget, meget vigtig. Derfor er vi meget optagede af at lave nogle tiltag, der rækker ud i alle kroge af vores samfund.

Vi arbejder også med bofællesskaber. Vores samfund ændrer sig markant i disse år. Der bliver flere og flere, der bor alene, måske med deres børn, og vi oplever også, at ensomhed er noget som plager mange. Derfor har Fynsland arbejdet med at få skabt nogle forskellige bofællesskaber.

Derudover er Fynsland med i de landsbyklynger, der arbejder nu, nemlig Hånden under Midtfyn, Landet på Midtfyn og Over sø og land. I Horne og Allested-Vejle arbejdes der med projekt Blomstrende Landsby, og også disse er projekter, hvor øget fællesskab er det bærende og udviklende.

I Fynsland tager vi også også af at holde naturen pæn. Den 22 april har Danmarks Naturforening en renholdelsesdag, og Fynsland har opfordret lokalrådene til at gå sammen med Danmarks Naturfredningsforening denne dag. Sammen med FFV koordinerer Fynsland, at det indsamlede affald bliver afleveret på rette sted.

Endelig er Fynsland med til at sikre, at nye borgere i Faaborg-Midtfyn bliver budt godt velkommen. Det er utroligt vigtigt, at der kommer en fysisk henvendelse hurtigt efter, man er flyttet til sit nye hjem. Man skal inviteres med til fællesarrangementer i nærområdet, så man kommer med ind i "kredsen".

Fynsland er en levende organisation, som vil være med til at realisere kommunens udviklingsstrategi. Vi vil gøre det på en konstruktiv måde og gå positivt kritisk ind i debatten om, hvad der skal ske i vores kommune.

Om Fynsland
Fynslands bestyrelse er på seks medlemmer, to fra hver af Faaborg-Midtfyns tre såkaldte egne.De er på valg hvert år på Fynslands årsmøde, som i år er den 27 februar.

I bestyrelsen sidder fra Forstadsbåndet Ole Simonsen og Per Jensen, fra Faaborgegnen Elna Johansen og Niels Peter Ellegaard og fra Ringeegnen Tina Ellegaard og Gunnar Landtved.

Fynslands strategi hedder: "Fynsland skal skabe rammer for udvikling i landsbyerne i Faaborg-Midtfyn Kommune ved at være en koordinerende og idéskabende sparringspart for såvel lokalråd som kommune."

Fynsland holder cirka 14 årlige bestyrelsesmøder og egnsmøder.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der 20 lokalråd og tre såkaldte "forummer" med i alt cirka 64 by- og landsbysamfund.

Klumme: Kender du Fynsland? Vi arbejder for dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce