Klumme: Åbn dig sammen med bøgerne og forårsblomsterne

Mai Skydt Villadsen, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. Foto: Alex Tran

Klumme: Åbn dig sammen med bøgerne og forårsblomsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Findes der noget bedre end at sidde inde - eller ude under et tæppe - og læse i en god bog, imens foråret får godt fat, og krokusserne og påskeliljerne åbner sig? Nej vel?

De bøger, jeg anbefaler her, handler om at "åbne sig" - ligesom forårsblomsterne. Lån bøgerne på biblioteket og læs dem selv eller sammen med barnebarnet, teenageren, veninden eller en helt fjerde.

Til de små

Flapbøger er fulde af overraskelser, og "Knaspers fest" af Nana Torp er noget helt særligt. Træet Knasper bliver 800 år, men han er nervøs for, at ingen har husket dagen. Den flotte og anderledes flapbog er bygget op sådan, at man for hver side kan følge en af dyrevennernes forberedelser til Knaspers store fest, der folder sig ud i fuldt flor på sidste side. Bogen er mest for 3-5-årige.

Til de unge

"Alt eller intet" af Nicola Yoon er en rørende fortælling om 17-årige Madeleine, der ikke kan forlade sit hjem, fordi hun lider af en sjælden sygdom. En dag flytter Olly ind ved siden af, og han lader sig ikke bremse af, at Madeleine er anderledes. Snart vover Madeleine sig ud for at møde Olly, selvom det kan koste hende livet. Bogen er mest for 15-17-årige, og den er filmatiseret.

Til de voksne

Islands historie folder sig ud i "Nogenlunde på størrelse med universet" af Jón K. Stefánsson. I Keflavik ligger forfatteren Aris far for døden, og da Ari vender hjem, må han se sin fortid i øjnene. Bogen er en selvstændig fortsættelse af "Fisk har ingen fødder", der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. I efteråret udkommer tredje bog, "Historien om Asta", i Stefánssons planlagte trilogi. Hele Stefánssons forfatterskab kan varmt anbefales.

Andre oplevelser end bøger

Lørdag den 17. marts, 24. marts og 14. april klokken 10.30-11 kan små og store opleve "Lørdagsfortællingen" i udlånet på Ringe Bibliotek. Her fortæller forfatter Pernille Nederland sine helt egne historier om småfolket Skråmpeterne, og der fortælles også græske historier og myter. Gratis uden tilmelding. Læs mere på fmbib.dk.

Tirsdag den 20. marts klokken 19.30 viser Helios-Teatret den barske Doxbio-dokumentar "Vold i kærlighedens navn" i samarbejde med bibliotekerne. Filmen instrueret af Christina Rosendahl viser, hvordan krisecentret Danner i København hjælper voldsramte kvinder. Før filmen er der en kort introduktion, og arrangementet afsluttes med en samtale mellem publikum og instruktøren. Billetsalget går snart i gang. Hold øje med fmbib.dk og heliosteatret.dk.

Klumme: Åbn dig sammen med bøgerne og forårsblomsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce