Klubber skal være mere kreative


Klubber skal være mere kreative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De traditionelle sportsgrene har det svært. Fritidsstrategi giver et bud på, hvordan man kan vende udviklingen

FAABORG-MIDTFYN: Far og mor arbejder til sent, og måske skal de oven i købet bruge tid på at ordne det sidste hjemmefra. Ud over naturligvis at hente børn, lave mad og alt det andet, som hører med til at være en børnefamilie. Derfor er tanken om at møde til badminton eller håndbold i hallen på et fast klokkeslet ikke videre tillokkende.

Lyder det bekendt? Så tilhører du måske den stigende del af befolkningen, som foretrækker at dyrke idræt, når det ellers passer ind i programmet. Den virkelighed er de lokale idrætsforeninger i Faaborg-Midtfyn nødt til at forholde sig til. Og måden at gøre det på er ved at tilbyde mere fleksible ordninger og skabe nye tilbud, fortæller formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Lene Høsthaab (V).

Det er samtidig en af tankerne bag en ny fritidsstrategi, der skal behandles af kommunalbestyrelsen på tirsdag og siden bliver sendt i offentlig høring i tre måneder.

Udfordringen

- Udfordringen bliver, om vi kan få overbevist de traditionelle foreninger til at gå med i det her. Jeg har selv siddet som formand for Midtfyn Håndbold og tænkt: Hvorfor skal jeg skal tænke på at skabe nye aktiviteter i hallen, når vi har svært nok ved at holde på de medlemmer, vi har, fortæller hun.

I dag er Lene Høsthaab ikke i tvivl om fordelene ved at tænke kreativt. Dels kan klubberne nå ud til personer, som ellers ikke ville have dyrket idræt. For det andet kan de have en interesse i at oprette tilbud i eget regi, som måske var blevet til noget alligevel. Og så er der jo også en chance for, at en person, som har meldt sig til en individuel aktivitet, på et tidspunkt føler et behov for at være en del af et fællesskab og for eksempel begynder at gå til træning.

Idræt for sjov

Brobyværk IF hører til blandt de foreninger, der har taget forskud på anbefalingerne. Her har man oprettet et hold med overskriftet "idræt for sjov". Tilbuddet henvender sig til børn og unge, som af den ene eller den anden grund ikke ønsker at gå til traditionel holdsport.

- Indtil videre er det noget, vi kører i vinterhalvåret, men det er planen, at vi på et tidspunkt udvider det til at gælde hele året, fortæller formand Michael Andersen med tilføjelsen om, at det første hold bestod af 12-15 unge.

Konceptet er meget enkelt. Foreningen stiller hallen og en instruktør til rådighed. Men ellers er det op til børnene selv, hvad de gerne vil lave, og der er nok at vælge imellem - lige fra hulahopringe til store bolde, forklarer han.

Foreløbig har deltagerne været nødt til at møde frem på et bestemt tidspunkt. Men Michael Andersen er positivt indstillet over for en mere fleksibel ordning, både når det gælder "idræt for sjov" og andre aktiviteter i hallen.

- I dag kan man booke en tid til vores motionsrum og til spinning. Det fungerer rigtig godt. Der er også mulighed for at reservere hallen til badminton, men det er der kun få, der benyttet sig af. Måske, fordi vi har et hjemmelavet system. Lavede man i stedet et system, der var fælles for hele kommunen, ville det øge tilgængeligheden, siger han.

Og det er netop, hvad den nye fritidsstrategi lægger op til. Samtidig skal der oprettes en fritidsportal på nettet, så man kan danne sig et overblik over de forskellige tilbud i kommunen.

Klubber skal være mere kreative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce