Klokkeklar sejr til Nakkebølles slotsfrue

81-årige Else Marie Petersen er efter en årelang strid hevet i retten af godsejer Mads Stevnhoved fra Nakkebølle. Nu har retten talt, og den giver Else Marie Petersen medhold på alle afgørende punkter.
Foto: Peter Leth-Larsen

Klokkeklar sejr til Nakkebølles slotsfrue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsejer Mads Stevnhoved fik ikke noget ud af at hive 81-årige fru Petersen i retten. Hun har netop fået medhold på alle punkter.

Åstrup: Den mangeårige strid mellem ejer af Nakkebølle Gods Mads Stevnhoved og slotsfrue Else Marie Petersen har nu fået sat et punktum i byretten i Svendborg.

Rettens afgørelse er en klokkeklar og entydig sejr til Else Marie Petersen.

Mads Stevnhoved havde anlagt tre sager mod Else Marie Petersen. Retten har slået de tre sager sammen til to og nu afsagt to domme.

Else Marie Petersen er enke og tidligere ejer af Nakkebølle Gods, men solgte for cirka 10 år siden til Mads Stevnhoved med den klausul, at hun havde fribolig i godsets slotsbygning frem til sin død.

Lige siden har Mads Stevnhoved gjort alt for at få hende til at flytte. Else Marie Petersen har tidligere til Stiftstidende udtalt, at hun oplever det som ren chikane. Rettens afgørelse har derfor vakt glæde hos den 81-årige kvinde.

- Hun er meget, meget glad og tilfreds ... og lettet, siger hendes advokat Claus Olsen.

Mads Stevnhoved har forsøgt at opsige slotsfruen med begrundelsen, at han ville have en udenlandsk landbrugsmedhjælper til at bo i lejemålet. Men advokat Claus Olsens argument var, at der ikke var tale om et reelt ansættelsesforhold, fordi ansættelseskontrakten netop var betinget af, at udlændingen kun skulle ansættes, hvis han kunne bo i lejemålet.

Dette var retten enig i. Også fordi, at Mads Stevnhoved hidtil i mange år har kunnet klare driften uden at skulle ansætte medhjælperen.

- Det her er en pure frifindelse af min klient. Opsigelsen er ugyldig, konkluderer Claus Olsen.

Samtidig har Else Marie Petersen nægtet at acceptere en forhøjelse af det månedlige acontobeløb på varme fra 3000 kroner til 5000. Hun har derfor holdt fast i "kun" at betale 3000 kroner, hvorfor Stevnhoved har sagsøgt hende.

Men retten i Svendborg har givet slotsfruen medhold i, at varslingen om forhøjelse af varmekroner af flere årsager er ugyldig.

- Retten siger direkte, at Mads Stevnhoveds advokat har aflagt et ugyldigt varmeregnskab, fordi man ikke har vejledt hende om mulighederne for at gøre indsigelser mod varmeregnskabet, fortæller Claus Olsen.

Og rent faktisk er det nu med rettens afgørelse endt med, at Mads Stevnhoved skal tilbagebetale godt 17.000 kroner, samt renter til Else Marie Petersen. Det skyldes, at Else Marie Petersen betalte 3000 kroner månedligt i varme, selv om Mads Stevnhoved i perioden omkring 2001-2006 ikke havde nogen registrering af sit halmfyrs faktiske forbrug og derfor reelt ikke havde præsenteret Else Marie Petersen for et rettidigt varmeregnskab i den periode.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få at vide, om Mads Stevnhoved ønsker at anke byrettens afgørelse til landsretten. Men Mads Stevnhoved har ikke ønsket at kommentere sagen.

pews@fyens.dk

Klokkeklar sejr til Nakkebølles slotsfrue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce