Klinten Strand får overvågningskamera

Det koster hvert år kommunen tusindvis af kroner at reparere redningsposten, når der er blevet begået hærværk mod den. Foto: Per S. SandDenne trekant skal konstant videoovervåges.
Foto: Per S. Sand

Klinten Strand får overvågningskamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne er så trætte af hærværk mod redningsstationen på Klinten Strand, at de undersøger mulighederne for at sætte videoovervågning op

Faaborg: 100.000 kroner. Så mange penge måtte Faaborg-Midtfyn Kommune sidste år punge ud for at reparere livsvigtige redningsposter ved strandene efter hærværk.

De fleste af pengene er gået til redningsposten på Klinten-stranden, for hver gang, hærværksmænd går løs på den, skal der repareres for tusindvis af kroner.

Nu kan det være nok, mener politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, og derfor er en tekniker sat til at undersøge muligheden for at videoovervåge redningsposten.

- Vi skal gerne have fat i de vandaler, der ødelægger redningsposten og gør det utrygt at bade, siger socialdemokraten Niels Peter Ellegaard.

Samme holdning har formanden for Teknik- og Miljøudvalget, den konservative Grete Justesen.

Uklart hvad video vil koste

- Det er jo ganske forfærdeligt, at vi er i en situation, hvor vi er nødt til at se på overvågning, men vi må beskytte de værdier, borgerne investerer i. Hver gang redningsposten bliver ødelagt, fordi nogle skal vise, hvor stærke de er, koster det 8000-10.000 kroner, siger Grete Justesen.

Det vides endnu ikke, hvor meget videoovervågning af redningsposten vil koste, men Niels Peter Ellegaard er overbevist om, at det hurtigt tjener sig ind.

Hvor videokameraet skal placeres er heller ikke klart, men begge politikere understreger, at det alene er redningsposten, som skal overvåges - ikke badenymfer og strandløver i nærheden.

Både Grete Justesen og Niels Peter Ellegaard er samtidig klar over, at overvågning i det offentlige rum er et kontroversielt emne, men i denne sag mener de, at målet helliger midlet.

- Normalt er vi socialdemokrater ikke lune på overvågning, men vi er heller ikke lune på, at badesikkerheden bringes i uorden. For hvis skyld er det, hvis der sker en ulykke, når redningsposten er i stykker, lyder det fra Niels Peter Ellegaard.

Baderåd: Bur vandaler inde

Hos Rådet for Større Badesikkerhed er det mildest talt ikke første gang, formand Michael Aller hører om hærværk mod redningsposter. Men han har ikke tidligere hørt om video­overvågning af redningsudstyret.

- Min personlige mening er, at hvis folk er så tomhjernede, at de ødelægger noget, som er sat ud for at redde menneskeliv, så skulle de bures inde. Det grænser til at stjæle en ambulance, siger Michael Aller.

Han opfordrer i øvrigt politikerne i Faaborg-Midtfyn til at skæve til Sverige. Her han man ifølge Michael Aller fundet på at installere en farvepatron i redningsposten, der både farver hænder og tøj, når man åbner udstyret. I tilfælde af en nødsituation erstatter myndighederne så det ødelagte tøj.

Klinten Strand får overvågningskamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce