Klar besked: Byg en ny Sundskole


Klar besked: Byg en ny Sundskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resultatet af en gennemgribende ombygning kan ikke matche fordelene ved at bygge nyt, konkluderer konsulenter

FAABORG: Selv om konsulenter og arkitekter nu har udarbejdet et større ombygningsforslag for Faaborg Sundskole, er anbefalingen til politikerne klar:

Det bedste vil være at bygge en helt ny skole på en helt ny placering.

Firmaet NIRAS-konsulenterne har udarbejdet et forslag til, hvordan den gamle Faaborg Sundskole kan bygges om, så rammerne bliver mere tidssvarende både bygningsmæssigt og pædagogisk.

Ombygningen indebærer blandt andet, at den nuværende skoles mange knopskydninger kommer til at hænge mere sammen.

Men selv om ombygningen er omfattende, vil resultatet ikke kunne stå mål med en helt nybygget skole. Og da forskellen på omkostningerne ved at ombygge og at bygge nyt ikke ser ud til at blive så stor på, har politikerne nu fået noget at tygge på.

- Selv om det er en omfattende renovering, vil man alligevel skulle gå på kompromis rigtig mange steder, forklarer kommunens undervisningschef Tonni Jørgensen.

Samtidig vil en renovering og ombygning af den eksisterende Faaborg Sundskole skulle foregå over fire etaper, hvilket vil sige, at elever og ansatte skal gå i byggerod i flere år.

- Sideløbende med, at renoveringen finder sted, skal undervisningen finde sted. Det er både vanskeligt og fordyrende for projektet, siger Tonni Jørgensen.

Skolen ramt af mismod

Der er altså flere ting, der taler for at bygge en helt ny skole. Også fordi at kommunen på den lange bane vil kunne minimere sine driftsudgifter på en ny skole i forhold den nuværende Sundsskole, selv om den bliver renoveret.

I sidste ende er det dog politikerne, der tager den endelige beslutning. Og NIRAS fastslår i sin rapport, der blev præsenteret for kommunalpolitikerne i går, at den generelle stemning blandt elever, forældre og personale er, at skolen ikke skal flyttes.

Men uanset om det gælder ombygning eller nybyggeri giver rapporten et klart fingerpeg om, at det er på høje tid at få gjort noget ved den meget nedslidte skole.

Konsulenterne konkluderer blandt andet, at: "Det overordnede indtryk efter længere tids samvær med ledelse og personale er et hus præget af et vist mismod og demotivation, hvilket begrundes i de fysiske forholds manglende vedligeholdelse, utidssvarende forhold og manglende mulighed for fleksibel udnyttelse."

NIRAS slår fast, at faglokalerne på skolen "kræver mere end en kærlig hånd", og at eksempelvis fysiklokalet er "særdeles uhensigtsmæssigt og helt utidssvarende", hvilket ses som et problem i en tid, hvor man ønsker at skabe øget interesse for naturfag blandt de unge.

NIRAS' forslag til ombygning vil koste godt og vel 161 millioner kroner. Konsulenterne anslår, at det vil koste cirka 198 millioner kroner, at bygge en helt ny skole på 11.800 kvadratmeter. I dette overslag er der dog ikke indregnet omkostninger til køb af ny grund, samt eventuelle indtægter til kommunen ved salg af den eksisterende skole.

Klar besked: Byg en ny Sundskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce