Klapjagt på sociale bedragere er en succes

Den kommunale indsats overfor folk som snyder sig til offentlige ydelser er en succes.
Foto: colourbox

Klapjagt på sociale bedragere er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: Et nystartet kontrolkorps har stor succes med at jagte sociale bedragere, der snyder sig til at få udbetalt ekstra penge i for eksempel boligsikring, sygedagpenge eller andre offentlige ydelser.

Siden begyndelsen i oktober og frem til starten af december har de to kontrollanter nemlig registreret 30 sager om misbrug af sociale ydelser.

Ud af de 30 sager er én allerede afsluttet, og det økonomiske resultat af blot den ene sag viser, at kommunen sparer 169.650 kroner i udbetaling af sygedagpenge.

Kontrolgruppens resultat overrasker dog ikke den tidligere borgmester Bo Andersen (V).

- Det bekræfter kun, at der er et behov for at gøre det på den her måde. Vi skal ikke have et stikkersamfund, men på den anden side kan vi heller ikke acceptere, at borgere snyder sig til offentlige midler, siger han.

Kæmpe besparelse i vente

Nuværende borgmester Hans Jørgensen (S) kalder det for trist, at så mange åbenbart misbruger de offentlige pengekasser.

- Alle andre steder viser det også, at en ekstra opmærksom på et område har en effekt. Det har det også her, siger Hans Jørgensen.

Det er primært borgere og ansatte i kommunen, som har ført til de mange sager. I 2010 er forventningen en besparelse på cirka 3,5 millioner kroner i fremadrettede udbetalinger samt tilbagebetalingskrav fra borgere.

Den kommunale andel af millionerne forventes at være lige under halvdelen - eller omkring 1,5 millioner kroner.

Ud af de 30 nuværende sager er sagsbehandlingen af 14 begyndt, mens 11 er sat i venteposition. Enkelte har det ikke været muligt at sandsynliggøre eller er sendt til en anden kommune.

Klapjagt på sociale bedragere er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce