Klagesag kan medføre strammere byggeregler


Klagesag kan medføre strammere byggeregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMUNEN: Per Mortensen har fået positiv særbehandling!
RINGE: Hvis der er tale om forskelsbehandling, så er det da positiv særbehandling, smedemester Per Mortensen har fået.

Det siger kommuneinge-niør Preben Mørkhøj, efter at smedemesteren både i medierne og over for Naturklagenævnet har påstået sig udsat for urimelig sagsbehandling af kommunen.

- Først købte han et stykke erhvervsjord til en billig pris. Da han så bad om at få lokalplanen ændret, så han kunne bygge boliger, så smed vi alt hvad vi havde i hænderne, og ændrede lokalplanen, forklarer Preben Mørkhøj.

En sørgelig placering

Herefter fulgte en årelang disput med smedemesteren om henholdsvis antallet og placeringen af seniorboligerne. Også her mener kommuneingeniøren, at man har strakt sig vidt i forhold til Per Mortensens ønsker, der tydeligvis har været at udnytte grunden til sidste tilladelige kvadratcentimeter.

- Vi har forsøgt at komme ham i møde i forhold til beliggenheden. Det er derfor, vi har accepteret den lidt sørgelige placering af boligblokkene, der efter vores mening ikke lægger op til nogen former for fællesskab - som eksempelvis BSB-byggeriet gør, fortsætter Preben Mørkhøj.

Hensyn til bokvaliteten

Efter hans opfattelse har kommunen ret til at foretage en overordnet vurdering af hele Lundsager-området uden absolut at skulle sørge for ensartede bebyggelsesprocenter i de forskellige delområder.

- Vores holdning er, at det vil gå ud over bokvaliteten, hvis Per Mortensen får lov at bygge mere end 17 boliger i området, siger Preben Mørkhøj, der antyder, at kommunen på sin vis har fortrudt det tætte boligbyggeri, der i forvejen ligger der. Altså de såkaldte Kramer-boliger.

- Vi har vel også lov at blive klogere, bemærker han.

Fleksibilitet på spil

Derfor håber kommuneingeniøren også, at Naturklagenævnet afviser Per Mortensens klage over forskelsbehandling. I modsat fald vil det få konsekvenser for kommunens lokalplanarbejde.

- Hidtil har kommunen ventet med at lave bebyggelsesplaner til et aktuelt behov opstod. Det har givet en fleksibilitet, som vi nødig vil undvære, forklarer kommuneingeniøren.

Hvis kommunen taber sagen, vil der blive strammet op på alle fremtidige lokalplaner, så muligheden for at justere ind efter behov og skøn ikke længere tilgodeses.

Klagesag kan medføre strammere byggeregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce