Kenny må have hjælp nu

Kennys forældre Vinnie og Allan ryddede op i sønnens lejlighed efter selvmordsforsøget - på bordet et billede af Kenny i hospitalssengen lige efter drabsforsøget.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kenny må have hjælp nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre til voldsoffer fortvivlede over at deres hjerneskadede søn overlades til sig selv

ÅRSLEV: 30-årige Kenny Askebjergs forældre er fortvivlede.

For snart et år siden blev sønnen overfaldet og maltrakteret, så han i dag er 100 procent uarbejdsdygtig og efter lægers vurdering altid vil være det. Gerningsmændene er varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

Da han vågnede op af komaen, blev han sendt på genoptræning og gjorde, ifølge forældrene, gode fremskridt i løbet af tre en halv måned.

-Men nu har han været overladt til sig selv i mere end et halvt år, og i weekenden gik det galt. Han spiste en masse piller og blev indlagt på psykiatrisk afdeling, og det er jo et råb om hjælp, siger Vinnie Askebjerg, Kennys mor.

Hun blev mandag ringet op af den lokale landbetjent, som skulle aflevere et vigtigt brev til sønnen i forbindelse med straffesagen mod overfaldsmændene, og han blev chokeret over synet, der mødte ham inden for døren.

Kenny kunne ikke gå, han var faldet ind i wc-cisternen så den var knækket, han havde ligget hjælpeløs i sit eget skidt, og han kunne ikke få fat i os, fordi hans mobiltelefon var gået i stykker, fortæller moren.

Sammen med manden Allan Donsager bor hun i Stige, og siden overfaldet har de haft Kenny boende i længere perioder og har det stadigvæk flere dage om ugen. De kommer også til ham, når han ringer. Og det gør han tit.

-Kenny var smed på Lindøværftet og boksede i sin fritid i BKI og Olympia. Han var sygemeldt med dårlig ryg, da han blev overfaldet. Var ellers aktiv og stærk, og nu er han fuldstændig svækket og passiv, fortæller faren Allan og fortsætter:

- De gode venner, Kenny havde før overfaldet, holder sig væk, og de mindre gode forsyner ham indimellem med hash, som han ryger, fordi han keder sig. Vi føler, at kommunen bruger det til at forklare tilbagegangen i hans tilstand, men Kenny vil gerne holde helt op, han skal bare have nogen til at holde sig i gang på den rigtige måde. Vi forsøger så godt vi kan som forældre, men vi er jo ikke professionelle og kan ikke stå for den videre genoptræning.
Kenny, der blev slået invalid af to brødre sidste sommer, er nu ind lagt på P1 efter selvmordsforsøg.privatfoto
Kenny, der blev slået invalid af to brødre sidste sommer, er nu ind lagt på P1 efter selvmordsforsøg.privatfoto
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Metalplader

Kennys hoved var så ødelagt efter drabsforsøget, at han måtte skæres op fra øre til øre over issen, som blev løsnet, så den knuste pande kunne rekonstrueres med metalplader og øjenomgivelserne lappes ved at lægge net under huden. De ødelagte og mistede tænder vil koste langt over 100.000 kroner at genskabe.

-Vi var til møde hos kommunen for 14 dage siden, hvor de lovede, at Kenny skulle have en kontaktperson, men hans ønske om at styrketræne blev mødt med en bemærkning om, at han jo bare kunne tage en taxa til fitnesscentret i Ringe.

- Men han kan jo næsten ikke gå og kan ikke klare sig selv. Der sker ingenting, og nu forsøgte han at slippe væk herfra ved at spise en masse piller. Det kan ikke fortsætte sådan, siger forældrene.

Conny Hansen Dalager er ansat som sagsbehandler i Faaborg-Midtfyn Kommune og sidder i øjeblikket med sagen om Kenny Askebjerg.

Hun ønsker ikke at kommentere den konkrete sag men understreger, at man altid forsøger at sætte hurtigt ind ved hjerneskader.

- Det er helt individuelt, hvordan man griber en sag an, og hvad og hvor meget, den syge har brug for. Men vi har ingen retningslinier for, hvor lang tid der må gå, før man kommer i gang med noget, siger hun.
Sagen kort
En 29-årig mand fra Årslev bliver 27. juli sidste år overfaldet i sit hjem af to brødre på henholdsvis 17 og 27 år.

Brødrende overfalder ham så voldsomt med en dunkraft og en skovl, at manden bliver varigt hjerneskadet.

Siden overfaldet har manden været bl.a. været til genoptræning på henholdsvis Hammel Neurocenter i 14 dage og neurohabilitering-afdelingen i Ringe i tre måneder. Siden da har han, ifølge sine forældre, været overladt til sig selv.

Overfaldsmændene er begge sigtet for forsøg på manddrab og skal for retten i august.
Kenny der blev slået indvalid af to brødre sidste sommer er nu inlagt på P1 efter slevmord forsøg.
Kenny der blev slået indvalid af to brødre sidste sommer er nu inlagt på P1 efter slevmord forsøg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kenny må have hjælp nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce