Kelly: En stor sydfynsk kommune er det eneste rigtige


Kelly: En stor sydfynsk kommune er det eneste rigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÅL: Vi fra Sydfyn - vi er ikke vestfynboer, mener Kelly Ivan Hansen (S)
FAABORG:Socialdemokraten Kelly Ivan Hansen bakker helt op om forslaget fra Finn Juncker (Å) om at indlede forhandlinger med de tre kommuner mod øst. Det eneste rigtige for Faaborg og Sydfyn er at danne en stor sydfynsk kommune, der inkluderer både Faaborg og Svendborg, mener han.

- Det vil være til gavn for alle parter, og jeg tror ikke på, at Faaborg vil blive lillebror i det spil. Hvis både Gudme, Egebjerg, Faaborg og måske Broby kommer med, vil der komme en afbalanceret modvægt til Svendborg, siger han.

Socialdemokraterne iFaaborg, Broby og Haarby har ellers arbejdet for en løsning, hvor de tre forenes, men signalerne fra de borgerlige i Haarby tyder ikke tro på, at det er en mulighed.

Og Kelly Ivan Hansen afviser blankt en løsning, hvor kun Faaborg og Broby slår sig sammen.

- Den vil blive alt for lille, og jeg kan forudse, at det kan blive en rigtig dyr og dårlig kommune at bo i, siger han.

Fælles identitet

Som en af de store fordele ved en stor sydfynsk løsning ser han, at området har en fælles karakter og identitet som turist- og rekreativt område.

- Faaborg er landskendt for sin natur og seværdigheder, men Svendborg er altså berømt i hele verden. Vi vil få to golfbaner, to sygehuse, to gymnasier. Jeg tror, man vil kunne skabe en kommune, der kan blive virkelig attraktiv at flytte til og bo i, siger han.

Han erkender, at hvis en sådan kommune skulle blive en realitet, så vil hans egne muligheder for at blive politisk valgt, blive kraftigt reducerede.

- Det er jeg da helt klar over, men det her handler ikke om min person. Det handler om at skabe en kommune, der er i stand til at sørge ordentligt for sine gamle og unge, som kan sikre de nødvendige sportshaller og så videre. Som vi har det i Faaborg i øjeblikket, har vi jo ikke engang råd til at ansætte de skoleledere, vi ønsker, siger Kelly Ivan Hansen med adresse til den verserende sag om ansættelse af ny skoleleder på Sundskolen.

Han mener også, at der helt naturligt vil blive brug for flere administrative centre i en så stor kommune.

- Selvfølgelig vil der det. I dag er det jo ikke så afgørende, hvor kontorerne ligger henne. Det er bare et tryk på en knap, så er man i kontakt med hinanden, siger han.

Kelly: En stor sydfynsk kommune er det eneste rigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce