Katterødmarked satte rekord


Katterødmarked satte rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KUNST: Mange kom for at sige farvel til Kirsten Pløgers Katterød Kunsthåndværk
KATTERØD: Der blev lørdag sat ny besøgsrekord ved Katterød Kunsthåndværks årlige sommermarked. Mere end 2500 gæster var på pladsen i løbet af dagen, og i går væltede det også ind med besøgende. Og årsagen ligger snublende nær. Mange benyttede nemlig lejligheden til at give Kirsten Pløger en kærlig gang "skældud", fordi hun har besluttet at sælge butikken for at flytte til Midtfyn med sin mand, Poul Højgaard.

- Jeg vidste slet ikke, jeg var så populær, men jeg er da både stolt og beæret over den store opmærksomhed, griner Kirsten Pløger.

Hun håber at kunne sælge ejendommen, så den kan drives videre som udstillings- og salgskanal for kunsthåndværkere.

- Og der har da også været flere seriøse henvendelser, men der er ikke skrevet noget under. Det er også et stort spring for dem, der skal overtage det her, siger Kirsten Pløger, som vi fangede i et roligt øjeblik mellem to ekspeditioner.

For der blev ikke bare sat besøgsrekord på markedet. Der blev også handlet til den store guldmedalje.

- Det har været helt vildt. Jeg synes næsten, der ser helt tomt ud i butikken, siger Kirsten Pløger.

Karv- og almueskæring

Flere af udstillerne havde også valgt at være med i år, fordi det er sidste gang med Kirsten ved roret. En af dem er den 82-årige Hans Jensen fra Tommerup, der laver karv- og almueskæring.

- Jeg var senest med for tre år siden og havde egentlig ikke regnet med at deltage mere. Men da det nu er sidste gang med Kirsten, valgte jeg at være med i år, sagde han.

Hans Jensen begyndte at skære i træ, da han blev pensioneret fra sit landbrug i 1992. Og siden er det blevet til utallige ure, æsker, bakker etc., som han med sin hobbykniv har pyntet med sirlige træsnit.

Det er dog ikke en guldmine, han har fundet som aftægtsjob. En flot bakke, som han har brugt cirka 14 dage på at skære, sælger han for godt 500 kroner.

- Nej, jeg skal vist ikke regne i timeløn, for så bliver jeg bare ked af det, griner han.

Medmindre der pludselig kommer en køber, fortsætter Kirsten Pløger med Katterød Kunsthåndværk frem til årsskiftet.

Katterødmarked satte rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce