I efterårsferien skal kartoflerne op ad jorden. På Ringe Museum bruger børnene knoldene til at male med

Ringe: Den er rund, sund og så synes de fleste, at den også smager godt.

Men på Ringe Museum tager man bogstavelig talt knolden i den anden hånd og afholder kartoffelferie på en noget anderledes måde, end man gjorde i gamle dage.

Der er kartoffeltryk på programmet, og en af de unge kunstnere er syvårige Natasja Nellemann fra Ikast, der er på efterårsferie hos farfar og farmor i Ringe.

- Det er længe siden, jeg har været hernede, og det er lidt sjovt. Man kan mange spændende ting med farmor og farfar, siger den syvårige, mens farfar Andreas Nellemann står i baggrunden og nikker ja.

Natasja Nellemann maler en større blomstertegning på et lærred, mens Sidse og Marius Hansen på seks og otte år er i fuld gang med kartoffeltryk, der forestiller stjerner og en bilbane.

De har taget turen fra Sdr. Nærå, forklarer deres mor, Bodil Hansen.

Der er kartoffeltryk på Ringe Museum i efterårsferien hver dag fra 11 til 15 - til og med torsdag.

Børn har gratis adgang, mens det koster 20 kroner for voksne.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.